Колектив
Гласът на Орела: Светът на североамериканските индианци • Том 1

Записът е непълен.

Автор
Колектив
Заглавие
Гласът на Орела: Светът на североамериканските индианци
Заглавие на том
Том 1
Тип
Сборник
Националност
Българска
Език
български
Категория
Антропология и етнология
Издател
Шамбала
Година на издаване
2001
Носител
хартия
Брой страници
280
Подвързия
Мека
Цена
12,00
С илюстрации
да
Анотация
Добри идеи, добри сънища, добри картини танцуват в Света. Минават през Световете. Стигат до животните, растенията, птиците, камъните и хората. Потоци и реки, и дъждове, и морета. Вода! Кръвта на Земята! Животни, птици, растения, хора — всички ние сме направени от едни и същи елементи. Направени сме от земя, Вода, огън и въздух. Всички живеем върху една Земя, която храни всички ни, пием от водите на тази Земя и дишаме въздуха на тази Земя. И ние сме деца на една Майка — Земята и един Баща — Небето. И сме свързани помежду си и сме роднини.
Добри идеи, добри сънища, добри картини танцуват в Света. Скитат по Света Сънища, които идват при нас, когато спим. Сънища, които идват, когато сме с отворени очи.
Напътствията на Уакан Танка (Великата Тайна) стигат до нас по различни начини. Идеите, сънищата, картините, които очите на съзнанието ни виждат, са част от тези начини. И тези сънувани, видени напътствия и уроци ни се дават, за да бъдем Истински Хора. За да имаме добър живот, за да споделяме научените уроци с всички останали човешки същества. И за да втъчем тези уроци в живота си, който да стане и да бъде живот, изпълнен всяка минута от съзнанието и усещането за Свещеният. Ако Свещеното не присъства в живота ни, дори в най-обикновените на пръв поглед неща, едва ли бихме могли да бъдем трайно и истински щастливи. Един от начините да разбереш как да живееш е да получиш уроците си от сънуването, от картините, които Великата Тайна ни изпраща. Една от пътеки е Сънохващачът — Същество, което помага добрите мисли и идеи да бъдат уловени. Да, той е Същество, защото е жив както всички останали наши роднини в тази Вселена, направена от Създателя. Е, искате ли да си направите Сънохващач? Тогава продължете пътуването и нека с приключения бъде изпълнен животът ви!
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Корици 2