Сандра Браун
Специална съботна нощ

Автор
Сандра Браун
Заглавие
Специална съботна нощ
Издателска поредица
Библиотека Любов и Съдба
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Любовни романи и повести

Преводач
Диана Райкова
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2014
Редактор
Сергей Райков
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо

Издател
Ергон
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Печатница
„Инвестпрес“ АД

Носител
хартия
Печатни коли
23
Формат
84/108/32
Брой страници
360
Подвързия
Мека
Цена
16,00 лв.

ISBN
978-619-165-028-6
УДК
820(73)-31

Анотация
Д-р Емъри Шарбоно изчезва в планините на Северна Каролина. Докато съпругът й Джеф, раздразнен от скорошен спор помежду им, осъзнае, че мълчанието и липсата й са нещо повече от цупене, и се обади в полицията — мястото става недостъпно: студ, заледени пътища, гъста мъгла, нощ… Много специална съботна нощ.

Емъри идва в съзнание в нечие чуждо легло, в съвършено непозната хижа, със сериозна черепна травма. И в компанията на мъж, чието минало на насилник е толкова тъмно, че той дори не иска да й каже името си. Никакъв телефон, няма интернет, няма хора на километри наоколо, но тласкана от страха, Емъри е решена с цената на всичко да избяга от плен.

Неочаквано обаче тя и нежеланият й „домакин“ ще имат опасна среща с хора, които имат свой собствен кодекс за правосъдие. И преди да се усети, Емъри става свидетел — и съучастник по неволя — в поне две престъпления…

Докато полицията подозира Джеф в „бърз развод“, а агент на ФБР е на път да залови човека, който я държи в плен, Емъри започва да се пита дали правосъдието слага край на злото, и как погрешното става правилно в ръцете на мъжа, който буди толкова страх, но също и толкова страст… и дали мрачният тип без име е неин враг, или напротив — спасител: от лъжата, от предателството, от коварството на ония, които искат гибелта й, и от мъката да правиш избор, когато нямаш избор.

Изключително увлекателен, непредвидим, с динамичен и напрегнат сюжет, с майсторски заплетена криминална и любовна интрига, „Специална съботна нощ“ несъмнено е сред най-добрите романи на Сандра Браун — връх на всичко, което е писала до сега и което я е превърнало в един от най-обичаните световни автори.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Sandra Brown
Mean Streak
© 2014 by Sandra Brown Management, Ltd.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Промени
Чужди рафтове
...

Корици 2