Джериес Авад
Скритият дар

Автор
Джериес Авад
Заглавие
Скритият дар
Подзаглавие
101 притчи за истински ценното в живота
Други автори
Халил Абуд (предговор)
Националност
израелска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Самоусъвършенстване и алтернативно познание

Преводач
Лилия Костова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2011
Редактор
Мартина Стоименова
Отговорен редактор
Йоана Йорданова
Художник на илюстрациите
Galyna Andrushko
Коректор
Любомира Якимова
Оформление на корица
AMG Publishing

Издател
AMG Publishing
Град на издателя
София
Година на издаване
2011

Носител
хартия
Печатни коли
15
Формат
60/90/16
Брой страници
240
Подвързия
мека
Цена
10.00

ISBN
978-954-9696-30-1

Анотация
Имало едно време един абитуриент, който се надявал, че богатият му баща ще му подари скъпа кола за завършването. Вместо това обаче получил… Библия. Ядосан, той напуснал дома си и така и не разбрал, че между страниците на книгата бил скрит ключът за мечтания автомобил.
Колко често ни се случва да се прехласваме по опаковката на това, което животът ни поднася, или да се разочароваме, че тя не е така лъскава, както сме очаквали! А истината е, че там, зад златистата панделка на любовта, късмета и успеха или зад измачканата хартия на обидата, несполуката и провала винаги се крие дар — онова, което винаги сме искали, или онова, от което наистина имаме нужда. Само трябва да имаме смелостта да надникнем в кутията.
„Скритият дар“ е колекция от 101 притчи, които Джериес Авад събира от близо и далеч. Той искрено се надява, че те ще ви вдъхновят да търсите и откривате необикновеното в обикновените неща, защото както се казва в една от историите: „Ако вашият подарък не е опакован така, както сте очаквали, то е защото е бил опакован много по-добре“.
Информация за автора
Произходът на Джериес Авад е не по-малко интересен от неговите притчи. Роден е през 1956 г. в Назарет, Израел — родното място на Исус Христос, в християнско палестинско семейство. Завършва инженерство в технологичния институт в Хаифа. В продължение на години събира вдъхновяващи истории с поуки от цял свят и омагьосан от мъдростта, извираща от тях, решава да публикува една част в настоящата книга. Тя е издадена първо на арабски, а после и на иврит. Освен българското й издание, предстои да бъде публикувана и в други европейски страни.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Geries Awwad
The Echo
101 Motivational and Inspirational Short Stories
2009

Въведено от
alxatsv79
Създадено на
Обновено на

Източници
За автора - страницата на Хеликон.
Връзки в Мрежата
Книжарници
Промени
...

Корици 2