Цветан Стоянов
Случаят с професора

Автор
Цветан Стоянов
Заглавие
Случаят с професора
Издателска поредица
Библиотека „Лъч“ №11
Тип
повест
Националност
българска
Език
български
Категория
Българска криминална проза

Редактор
Светозар Златаров
Художник на илюстрациите
Благой Серафимов
Художествен редактор
Тончо Тончев
Технически редактор
Лазар Христов
Коректор
Емилия Кожухарова
Библиотечно оформление
Милка Пейкова

Издател
Народна младеж
Град на издателя
София
Година на издаване
1966
Печатница
Държавен полиграфически комбинат „Димитър Благоев“

Носител
хартия
Дадена за набор/печат
4.X.1965 година
Излязла от печат
20.IV.1966 година
Печатни коли
9,25
Издателски коли
7,02
Формат
1/32 84/108
Поръчка
7
Брой страници
148
Тираж
20 000
Подвързия
мека
Цена
0,45 лева
С илюстрации
да


Анотация
Един млад човек си е сбъркал професията — неговата мечта е да се занимава не с журналистика, а с контраразузнаване. По една случайност той се натъква на следа, която наистина води до голям престъпен заговор. В един от новите черноморски комплекси, където в същото време заседава международен конгрес по космонавтика и ракетна техника, група чуждестранни агенти подготвят хитро замислен план. Драматични събития се развиват около един източногермански професор, световноизвестен специалист в областта на ракетните горива. Удавил ли се е в действителност професорът, докато е плувал край пъстрия, многолюден плаж? Или тук се крие един зловещ престъпен замисъл? На фона на шумния курортен комплекс, между ресторанти, хотели, алеи и пясъци се разгръща мълчаливият двубой на нашата Държавна сигурност с опасната банда. Младият разузнавач-любител попада в самия център на събитията и без да разбира напълно техния скрит смисъл, играе активна роля в тях. Разбира се, не е достатъчно само добро желание, за да се занимаваш с контраразузнаване. Като неподготвен любител, младият човек извършва доста необмислени постъпки и често попада в трагикомични ситуации. Той често е наивен или пък прекалено самоуверен. Но искреният му патриотизъм, неговата енергия и любопитство, неговият непрекъснат стремеж да изясни загадката му помагат и той да даде своя принос в обезвредяването на престъпната група.
Рекламни коментари
Дванадесетият номер на библиотека „Лъч“ е повестта "Сребърната пътека от Иван Аржентински

ДРАГИ ЧИТАТЕЛЮ,

Издателството ви моли да изпращате отзиви, бележки и препоръки за тази книга и за прочетените от вас други наши издания както за съдържанието, така и за художественото им оформление. Пишете ни какво ви харесва и какво не одобрявате, какви книги най-много ви интересуват.
В писмата посочвайте адреса и възрастта си.
Издателството също така моли библиотечните и читалищните работници да съобщават периодично какъв интерес проявяват читателите към тази книга и към други наши издания, да събират и ни изпращат читателски отзиви.
Пишете на адрес:
София
ул. „Калоян“ 10
„Народна младеж“
Издателство на ЦК на ДКМС

Въведено от
gogo_mir
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Корици 3