Андрей Христов
Звездни асове • книга 1

Автор
Андрей Христов
Заглавие
Звездни асове
Заглавие на том
книга 1
Авторска серия
Звездни асове №1
Тип
Роман
Националност
Българска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Българска фантастика

Редактор
Николай Калчев
Художник
Николай Калчев
Художник на илюстрациите
Николай Калчев
Предпечатна подготовка
Студио „Апарт“

Издател
СКОИ „Дивинитас“
Година на издаване
2013

Носител
хартия


Анотация
__Космосът__, звездите и непознатите далечни светове винаги са разпалвали въображението и авантюристичният дух на хората. Те са и вдъхновението на тази книга. Във вселената на „Звездни Асове“ хората са се заселили на много различни светове, образувайки обединение, известно като „Земният съюз“ — по името на родната планета на човечеството — Земята. Те обаче не са сами в безкрайното пространство. Хората влизат в добронамерени отношения с расата на мараите, но са в конфликт с агресивната цивилизация на аркусианците. В миналото хората и мараите са водили война за оцеляване срещу аркусианците. В резултат на обединените си усилия те успяват да отблъснат нападателите и временно установяват спокойствие в контролираната от тях част на космоса. Аркусианците обаче не са напълно победени. Макар и понесли тежко поражение, те се спотайват в дълбините на „Тъмния сектор“, чакайки сгоден случай да нападат отново…
__Главният герой__ в книгата е осемнадесетгодишно момче на име Александър Стаматов. От както се помни той мечтае да стане пилот на космически изтребител. Той е чел и слушал много истории за великите звездни асове от времето на голямата война с аркусианците и иска да бъде един от тях. Когато завършва гимназия, е приет в Звездния флот и ще има шанс да осъществи мечтата си, като се обучава за пилот. Заедно с най-добрият му приятел Закъри Горан са разпределени в Седми Флот на Земния съюз, който охранява пограничната зона с Тъмния сектор. Пред какви неочаквани премеждия ще се изправят през тяхната първа година във флота ще разберете в първата книга на „Звездни Асове“.


__Книгата__ е написана в лек и увлекателен стил. Като автор съм се стремил да намеря правилният баланс между редуващ се интензивен екшън и интересно развитие на персонажите и техните взаимоотношения. Едно от нещата, на които заложих, бяха именно героите, и мисля, че съм постигнал целта си, защото хората, които вече са прочели „Звездни асове“ твърдят, че са се влюбили в персонажите. В началото историята започва леко и почти неангажиращо. Но целта ми не беше да направя просто някакъв повърхностен приключенски роман. С течение на развитието сюжетът става по-дълбок и напрегнат. Главните герои се сблъскват често с морални въпроси, които се разрешават по-интересен начин. В книгата не липсва и хумор, но също така напрежение и драматизъм. В крайна сметка смятам, че романът, освен интересна история има и силно послание, представено по завладяващ начин.
@ От автора: Андрей Христов

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Лични сайтове
Промени
...

Корици 3