Паулу Коелю
Алеф

Автор
Паулу Коелю
Заглавие
Алеф
Издателска поредица
Библиотека Паулу Коелю
Тип
роман
Националност
бразилска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Философия
Преводач
Вера Киркова-Жекова
Език, от който е преведено
португалски
Редактор
Снежина Томова
Художник
Shutterstock.com / Elena Ray, basel101658
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Симона Христова
Оформление на корица
Николай Пекарев, Kitty Ensby / Bazar Forlag AS
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Печат
„Абагар“ АД — В. Търново
Носител
хартия
Печатни коли
17,5
Формат
84/108/32
Брой страници
280
Подвързия
твърда с обложка
Цена
16 лв.
ISBN
978-954-769-264-0
УДК
869.0(81)-31
Анотация
„Да живееш означава да експериментираш, а не да разсъждаваш върху смисъла на живота. Много ясно е, че не всички хора трябва да прекосят Азия или да извървят Пътя на Сантяго. Но аз съм се родил, за да бъда на път. Успявам да разговарям с душата си само когато с нея сме в пустинята, по улиците на някой град, в планината, на магистралата.“
В тази изненадващо откровена история Паулу Коелю разказва как една лична криза го кара да предприеме забележително пътуване за духовно обновление. За да си върне вдъхновението, страстта и радостта от живота, той решава да започне всичко отначало и отново да влезе в контакт с хората и света. По време на пътешествието си през Европа, Африка и Азия среща Хилал и осъзнава, че съдбите им са били преплетени в един друг живот, в друго измерение. Заедно с нея той предприема мистично пътуване през времето и пространството, през миналото и настоящето, за да намери себе си.
„Алеф“ ни изправя пред собствените ни страхове и грехове, подтиква ни да търсим любовта и прошката и ни вдъхва смелост да поемем неизбежните предизвикателства на живота.
Информация за автора
Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на първата му книга — „Дневникът на един маг“ — започва неговата необикновена литературна кариера, а с „Алхимикът“ той се превръща в един от най-влиятелните съвременни писатели. Книгите му са преведени на 72 езика и са издадени в 160 страни, като тиражите им надхвърлят 130 милиона екземпляра. Той е кавалер на Ордена на Почетния легион на Франция, член е на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди.
Паулу Коелю е най-популярният чуждестранен автор в България днес.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
O Aleph
© 2010 by Paulo Coelho
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Чужди рафтове

Корици 4