Джейми Райди
Любовта е опиат

Записът е непълен.

Автор
Джейми Райди
Заглавие
Любовта е опиат
Тип
роман
Националност
Американска
Език
български
Категория
Любовни романи и повести

Преводач
Албена Черелова-Желева
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2011
Редактор
Любомила Стойкова
Художествен редактор
Огнян Илиев
Коректор
Цветана Грозева
Компютърна обработка
Митко Ганев

Издател
Intense
Година на издаване
2011

Носител
хартия
Печатни коли
17
Формат
21×14
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
14,99

ISBN
9789547831384

Анотация
Вече и филм с участието на Джейк Гиленхал и Ан Хатауей.
_Любовта е опиат_ е остроумно експозе на една индустрия, която засяга всеки човек. Разкрива съмнителните практики на фармацевтичните търговски агенти, на сестрите и дори на докторите. Райди проследява своите възходи и падения като представител на фармацевтичния гигант _Пфайзер_, производител на едно от най-широко предписваните и използвани лекарства, виагра. Историята е брутално искрена за това, което наистина продава лекарствата в днешния свят, а именно сексът.
Джейми Райди е за фармацевтичния бизнес това, което е Джери Магуайър за професионалния спорт и Франк Абигнейл (_Хвани ме, ако можеш_) за банковата измама. Той е бил вътре в нещата и си е тръгнал, след като е откраднал тайните истории на компанията. Ще се възхищавате на Райди, докато същевременно сте шокирани от реалността във фармацевтичния бранш. С равни дози самоувереност и самоирония Райди разказва за лекарските кабинети като за места за търговия.
Джейми Райди е модерният антигерой. Учудваме се колко далече е готов да стигне, за да измами шефовете си. Защо? Защото той е умен, забавен, самоироничен и самоуверен. И изключително искрен.
Докато четете книгата, ще се смеете много, дори когато ви се плаче от състоянието на здравната система. Така в общи линии се прави бизнес в Америка, а и по света. Влагат се повече пари в маркетинг, отколкото в проучвания и развитие на самия продукт. И ако тази книга се отнася за фармацевтичния бранш, то тя показва, че същата схема лежи в основата на продажбата на каквито и да е продукти.
От интервю с Джейми Райди:
_Пфейзер обичат трите М — милитаристи, малцинства и мормони. ОБяснението за мормоните — ако можеш да продадеш религия в една чужда държава, значи можеш да продадеш всичко._

Въведено от
midnight_sun17
Създадено на
Обновено на

Промени
...

Корици 3