Стивън Кинг, Ричард Чизмар
Кутията на Гуенди

Автор
Стивън Кинг, Ричард Чизмар
Заглавие
Кутията на Гуенди
Тип
сборник разкази, повести
Националност
американска
Език
Български
Поредност на изданието
първо
Категория
Хорър
Жанр
Мистичен хорър, Мистичен трилър, Фентъзи
Преводач
Крум Бъчваров
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Екатерина Иванова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Печатница
„Мултипринт“ ООД
Носител
хартия
Подписана за печат
31.07.2017
Формат
84/108/32
Брой страници
176
Подвързия
твърда
Цена
19,50 лв. / 10,00 €
С илюстрации
да
ISBN
978-954-655-777-3
УДК
820(73)-31
Анотация
Ново пътуване към Касъл Рок в тази вледеняваща новела на Стивън Кинг и Ричард Чизмар.

През годините градчето Касъл Рок в щата Мейн е било свидетел на странни събития и необикновени посетители, но една от тези истории никога не е била разказвана… досега.

Три пътя водят от Касъл Рок до Касъл Вю — шосе 117, Приятният път и Стълбището на самоубийците. През лятото на 1974-та дванайсетгодишната Гуенди Питърсън всеки ден се качва по стълбището, което е монтирано с яки (макар и вече ръждясали) железни винтове за скалата. Горе си поема дъх и слуша крясъците на хлапетиите, които си играят на площадката.
Малко по-отдалече се носят удари от бейзболни топки — децата от Юношеската лига тренират за благотворителния мач в Деня на труда. Веднъж един непознат извиква на Гуенди:
„Ей, момиченце, ела за малко насам. Двамата с тебе трябва да си побъбрим“.
Под сянката на дърветата седи мъж с черно сако, бяла риза и черно бомбе. Ще дойде време и Гуенди ще сънува кошмари с това бомбе…
Информация за автора
Стивън Кинг е автор на повече от петдесет книги, всички световни бестселъри. Сред последните му творби са трилогията за Бил Ходжис, „Панаирът на кошмарите“, „Възкресяване“, „Доктор Сън“ и „Под купола“. Книжният обзор на „Ню Йорк Таймс“ поставя романа му „11/22/63“ сред десетте най-добри книги за 2011 г., а „Лос Анджелис Таймс“ му връчва наградата за най-добър трилър и мистъри. Стивън Кинг е носител на Националния медал за изкуство (2014) и Медала за изключителен принос към американската литература на Националната книжна фондация (2003). Живее с жена си, писателката Табита Кинг, в Бангор, щата Мейн.

Произведения на Ричард Чизмар са публикувани в десетки издания, сред които „Елъри Куинс Мистъри Магазин“ и много томове на „25-те най-добри криминални и мистъри разкази на годината“. Носител е на две награди „Световно фентъзи“, четири награди на Международната гилдия на писателите на хорър и наградата на Управителния съвет на Асоциацията на писателите на историческа тематика. Неотдавна излезе третият му сборник с разкази, „Дългият декември“, за който бяха публикувани рецензии в „Киркъс“ и „Буклист“; публикуването му беше отбелязано и в „Ентъртейнмънт Уикли“. Творбите на Чизмар са превеждани на много езици в целия свят. Той участва в множество конференции като инструктор по творческо писане, гост-лектор, дискутант и почетен гост. За повече информация посетете неговия уебсайт: RichardChizmar.com.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Gwendy's Button Box
by Stephen King, Richard T. Chizmar
© 2017
Въведено от
dao
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2