Паула Хоукинс
Разказано на водата

Автор
Паула Хоукинс
Заглавие
Разказано на водата
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психотрилър, Криминална проза
Преводач
Маргарита Терзиева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Редактор
Мария Чунчева
Коректор
Станка Митрополитска
Оформление на корица
Живко Петров
Предпечатна подготовка
Лиляна Карагьозова
Издател
Ентусиаст, Enthusiast
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Печат
„Алианс принт“
Други полета
Enthusiast — запазена марка на „Алто комюникейшънс енд пълбишинг“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
23
Формат
60/90/16
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-619-164-261-8
УДК
820-312.4
Анотация
Тялото на самотна майка е открито на дъното на езеро в провинциално английско градче. Заключението на полицията е самоубийство. По-рано през лятото същата участ е сполетяла и младо момиче. Това не са първите жени, които намират смъртта си в тъмните студени води. Историята разказва и за други мистериозни събития в малкото общество. И докато спокойствието в градчето бавно отстъпва пред страха, дълбоко заровени тайни започват да излизат наяве.
Едно петнайсетгодишно момиче остава без родители и без приятели. Единственият му близък човек е сестрата на майка му. Тя е принудена да се върне на място, от което отчаяно се е опитвала да избяга. Скована е от страх — от отдавна погребаните спомени, от Мил Хаус, от осъзнаването, че сестра ѝ никога не би скочила по собствено желание. И най-вече от мястото, наречено Езерото на удавниците.
Паула Хоукинс не изневерява на провокиращия си стил и разбирането на човешките страхове и инстинкти, с които покори милиони читатели по света в „Момичето от влака“. Тя отново приковава вниманието с интригуващ сюжет, който се фокусира върху ефимерността на емоциите и паметта и унищожителната сила на миналото.
Информация за автора
Преди да стане писател Паула Хоукинс работи петнадесет години като журналист. Родена е и израснала в Хараре, Зимбабве (Южна Африка). През 1989 г., когато Хоукинс е на 17 години, се мести със семейството си в Лондон, където живее и до днес. Няколко години по-късно родителите ѝ се връщат в Зимбабве, но тя решава да остане в Англия. Учи в Оксфорд — икономика, политика и философия. Започва да работи като се бизнес репортер за The Times. Авторка е на книгата „Богинята на парите“, в която дава финансови съвети на жените. „Момичето от влака“ е първият ѝ роман.
Рекламни коментари
„Чудите се дали «Разказано на водата» е също толкова добра, колкото «Момичето от влака»? По-добра е. Истински триумф!“
— Kirkus Rewiews

„Трилър, който ще ви достави невероятно удоволствие… Стилът на Хоукинс е силно повлиян от Хичкок и потапя читателя в наситена с мистерия мрачна история със зашеметяващ финал.“
— USA Today
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Into the Water
© 2017 by Paula Hawkins
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 3