Ян Гиу
Наследството на Арн

Записът е непълен.

Автор
Ян Гиу
Заглавие
Наследството на Арн
Издателска поредица
Рицарят тамплиер №4
Тип
роман
Националност
шведска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести

Преводач
Росица Цветанова
Година на превод
2010
Редактор
Пламен Тотев
Технически редактор
Йордан Янчев
Коректор
Елена Спасова
Оформление на корица
Стефан Тотев

Издател
ИК „Персей“
Град на издателя
София
Година на издаване
2010

Носител
хартия
Печатни коли
28
Формат
84×108/32
Подвързия
мека
Цена
14.99

ISBN
978-954-8308-26-7

Анотация
_„Когато извадиш меча си, не мисли кого ще убиеш, а кого ще пощадиш!“_ — това е девизът на рицаря тамплиер Арн, герой, станал любим и на много български читатели благодарение на прочутата романна трилогия „Рицарят тамплиер“ на Ян Гиу. Трилогията неслучайно е смятана за най-значимото произведение в жанра на историческия роман в началото на XXI век. Тя стана безспорен хит и в България.
Най-продаваният шведски писател в света обеща продължение и го написа. Това е романът, който държите в ръцете си, _самостоятелно произведение_, главен герой в което е внукът на Арн — Биргер Магнусон (ярл Биргер). Той е действителна историческа личност, една от най-великите в шведската история.
Романът проследява историята на Биргер до най-голямата власт — от скромно и чувствително момче до могъщ воин и личност, с която никой не може да не се съобразява (в това число крале, архиепископи и кардинали). Книгата показва как и с какви средства се печели голямата власт и как се обединява едно кралство, разпокъсано от интриги и родове, враждуващи помежду си. В Биргер има нещо от идеализма и чистотата на дядо му Арн, но в света на голямата политика винаги подобни качества са били смазвани. И той се учи как да оцелее и как да властва, как да побеждава, но и как да обича…

Въведено от
plqsak
Създадено на
Обновено на

Промени
...

Сканирани страници