Рейчъл Хокинс
Хекс Хол

Автор
Рейчъл Хокинс
Заглавие
Хекс Хол
Авторска серия
Хекс Хол №1
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Фентъзи
Преводач
Емилия Андонова
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2010
Главен редактор
Димитър Риков
Коректор
Ива Колева
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Александрина Иванова
Издател
Софтпрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
ул. „Йордан Йовков“ 20, вх.Б, ет.3, ап.6
Носител
хартия
Печатни коли
15
Формат
60/84/16
Брой страници
240
Подвързия
Мека
Цена
15,00
ISBN
978-954-685-856-6
Анотация
Шестнайсетгодишната Софи не е скучна зубрачка, както изглежда на пръв поглед. Преди три години е открила способностите си на вещица, освен това знае, че баща й също е вещер. И макар да е обещала никога да не прави магии, не се стърпява и решава да помогне на една съученичка в беда… за да й причини неволно още по-големи проблеми.
За наказание я изпращат в мистериозното училище „Хекс Хол“. Там учат всички не особено примерни и неприлично специални тийнейджъри. Ако още не сте се сетили — става дума за вещици, магьосници, зооморфи и вампири. Учителите също са специални — преподавателят по литература например е вампирът лорд Байрон.
Софи решава да бъде себе си, т.е. своенравна и устата дори и в „Хекс Хол“. Още първия ден си харесва един страхотен вещер, среща смахнат призрак и си спечелва врагове — трите най-готини мацки в „Хекс Хол“, които изглеждат като супермодели, но се държат адски гадно.
Най-лошото е, че неизвестен хищник започва да напада учениците, а първият заподозрян е нейната единствена приятелка. И докато зловещите убийства зачестяват, Софи се подготвя да се опълчи срещу древен орден, създаден, за да унищожава тийнейджъри със специални способности и най-вече такива като нея.
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 3