Агата Кристи
Направление неизвестно

Автор
Агата Кристи
Заглавие
Направление неизвестно
Издателска поредица
Абагар крими №20
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература
Теми
Агата Кристи
Преводач
Валерия Панайотова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1993
Редактор
Милена Йоцова
Художествен редактор
Боряна Занова
Издател
„Абагар Холдинг“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
1993
Адрес на издателя
София 1124, ул. „Цар Иван Асен II“ 59
Печатница
Дф „Абагар“ — Печатница В. Търново
Носител
хартия
Формат
130×220
Брой страници
208
Подвързия
мека
Цена
29,00 лв.
ISBN
954-584-047-1
Анотация
Видният учен Томас Чарлс Бетъртън изчезва безследно.
Противоречиви сведения за местонахождението му се получават от цяла Европа.
Съкрушената му съпруга заминава за Мароко.
И тогава започва странна и изненадваща поредица от събития, които постепенно разкриват мащабна и опасна афера. Преплетени са големи пари, блестящи учени и безскрупулни интереси.
Какво се крие зад всичко това?
Информация за автора
Агата Кристи е известна в целия свят като кралицата на криминалния роман. Продадени са повече от един милиард екземпляра от книгите й на английски език и още един милиард в превод на 44 езика. Тя е един от най-издаваните и четени автори и само Библията и произведенията на Шекспир са продадени в по-големи количества от нейните романи. Авторка е на 78 криминални романа, 19 пиеси и 6 романа, написани под името Мери Уестмакот.
Агата Кристи е родена в Торки. Първият й роман — „Загадката в Стайлз“ е написан към края на Първата световна война, в която тя участва като медицинска сестра. В него тя създава Поаро, малкия детектив-белгиец с яйцевидна глава, страстен привърженик на реда, както и на „сивите клетки“, който става един от най-популярните детективи след Шерлок Холмс. Романът е публикуван през 1920 година.
След като е писала средно по една книга на година, през 1926 Агата Кристи създава своя шедьовър „Убийството на Роджър Акройд“. Това е първото й произведение, публикувано от Колинс, и поставя началото на едно сътрудничество между автор и издател, което продължава 50 години и дава живот на 70 книги. „Убийството на Роджър Акройд“ е и първият роман на писателката, който е поставен в театъра със заглавието „Алиби“ и се играе с голям успех в Уест Енд.
През 1971 г. Агата Кристи получава благородническа титла. Последните й два издадени романа са „Завесата: Последният случай на Поаро“ — през 1975 г., и „Прикрито убийство“ — през 1976 г., в който отново се срещаме с мис Марпъл, милата стара дама от Сейнт Мери Мийд. И двата романа имат невероятен успех. Агата Кристи пише и популярна литература, включително и една автобиография и прекрасната книга „Ела и ми кажи как живееш“, която разказва за експедициите, на които е била със своя съпруг, археолога сър Макс Малоун.
Въведено от
maskara
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 4