Агата Кристи
Третото момиче

Автор
Агата Кристи
Заглавие
Третото момиче
Издателска поредица
Абагар Крими №31
Авторска серия
Hercule Poirot №35
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература
Теми
Агата Кристи, Еркюл Поаро
Преводач
Христо Христов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1994
Редактор
Боряна Гечева
Предпечатна подготовка
„Абанос“ ООД — София
Издател
„Абагар Холдинг“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
1994
Адрес на издателя
София 1124, ул. „Добромир Хриз“ 31
Печатница
„ЕА“ ЕООД — Плевен
Носител
хартия
Излязла от печат
1994
Брой страници
224
Подвързия
мека
Цена
46 лв.
ISBN
954-584-104-4
Анотация
Нима е възможно?
Еркюл Поаро — този истински джентълмен, отявлен ценител на комфорта и удобствата на цивилизацията, да се окаже забъркан заедно с доста „съмнителната“ мисис Оливър в бохемския свят на млади художници и всякакви съмнителни типове. Място, кипящо от страсти, удоволствия и борба за оцеляване.
И всичко това заради някакво мистериозно момиче, което може би е извършило… убийство.
Информация за автора
Агата Кристи е известна в целия свят като кралицата на криминалния роман. Продадени са повече от един милиард екземпляра от книгите й на английски език и още един милиард в превод на 44 езика. Тя е един от най-издаваните и четени автори и само Библията и произведенията на Шекспир са продадени в по-големи количества от нейните романи. Авторка е на 78 криминални романа, 19 пиеси и 6 романа, написани под името Мери Уестмакот.
Агата Кристи е родена в Торки. Първият й роман — „Загадката в Стайлз“ е написан към края на Първата световна война, в която тя участва като медицинска сестра. В него тя създава Поаро, малкия детектив-белгиец с яйцевидна глава, страстен привърженик на реда, както и на „сивите клетки“, който става един от най-популярните детективи след Шерлок Холмс. Романът е публикуван през 1920 година.
След като е писала средно по една книга на година, през 1926 Агата Кристи създава своя шедьовър „Убийството на Роджър Акройд“. Това е първото й произведение, публикувано от Колинс, и поставя началото на едно сътрудничество между автор и издател, което продължава 50 години и дава живот на 70 книги. „Убийството на Роджър Акройд“ е и първият роман на писателката, който е поставен в театъра със заглавието „Алиби“ и се играе с голям успех в Уест Енд.
През 1971 г. Агата Кристи получава благородническа титла. Последните й два издадени романа са „Завесата: Последният случай на Поаро“ — през 1975 г., и „Прикрито убийство“ — през 1976 г., в който отново се срещаме с мис Марпъл, милата стара дама от Сейнт Мери Мийд. И двата романа имат невероятен успех. Агата Кристи пише и популярна литература, включително и една автобиография и прекрасната книга „Ела и ми кажи как живееш“, която разказва за експедициите, на които е била със своя съпруг, археолога сър Макс Малоун.
Въведено от
maskara
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 4