Камила Шамзи
Изпепелени сенки

Автор
Камила Шамзи
Заглавие
Изпепелени сенки
Тип
роман
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Съвременни романи и повести

Преводач
Емилия Карастойчева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2009
Редактор
Лилия Анастасова
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо

Издател
„Ера“
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Печатница
„Експреспринт“

Носител
хартия
Брой страници
400
Подвързия
Мека
Цена
14 лв

ISBN
978-954-389-068-2

Анотация
9 август 1945 г., Нагасаки. Влюбената Хироко излиза на верандата, облечена в кимоно с три жерава на гърба. Миг по-късно любимият й Конрад и светът наоколо се превръщат в пепел. Три белега с формата на птици са единственото, което й остава — незаличим спомен за всичко, което завинаги е загубила.
Две години по-късно Хироко намира утеха при Елизабет — сестрата на Конрад, и нейното семейство. В техния дом младата жена открива и бъдещия си съпруг Саджад…
Сенките на историята се разстилат върху сплетените съдби на двете семейства и ги сблъскват с разделението на Индия, с Пакистан през 80-те и с опустошителните последици от 11 септември 2001 г.
Стремителен в своя размах и дързък в мащабите си, „Изпепелени сенки“ е роман за преплетените съдби на две коренно различни семейства на фона на най-драматичните събития от съвременната история.
С фин почерк, наситена емоционалност и неимоверно проникновение, Камила Шамзи предлага история за любовта и предателството, предаността и изкуплението, вечното дирене на надежда и изпепелените сенки на миналото и ни убеждава, че човечността може да бъде открита дори и в най-жестоките конфликти.
Информация за автора
Камила Шамзи е автор с неимоверна амбиция и сила на въображението. Тя е родена през 1973 г. в Карачи. Завършила е в САЩ. Зад гърба си Камила има шест романа. Тя е носител на няколко награди за литература, а повечето нейни произведения са номинирани за различни престижни призове. Последният й роман „Изпепелени сенки“ е избран сред шестте финалиста на най-популярното литературно отличие, връчвано на жени писателки — наградата „Ориндж“.

Камила Шамзи е чест гост на Би Би Си, пише за в. „Гардиън“. Към днешна дата тя живее в Лондон и Карачи.
Рекламни коментари
Стремителен, дързък и мащабен роман в традицията на Халед Хосейни!

Финалист на престижната награда „Ориндж“ за най-добър роман на 2009 г.!

Стремителен в своя размах и дързък в мащабите си, „Изпепелени сенки“ е роман за преплетените съдби на две коренно различни семейства на фона на най-драматичните събития от съвременната история.

Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на

Промени
...

Корици 2

Сканирани страници 5