Лейни Тейлър
Дни на кръв и звездна светлина

Записът е непълен.

Автор
Лейни Тейлър
Заглавие
Дни на кръв и звездна светлина
Авторска серия
Създадена от дим и кост трилогия №2
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи

Преводач
Анелия Янева
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2013
Редактор
Виктория Бешлийска
Художник
Клиф Нелсън
Коректор
Тереза Бачева
Оформление на корица
Маркъс Лукони

Издател
„Егмонт България“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Христо Белчев“ 21
Печатница
„Полиграфюг“ АД, Хасково
Други полета
Илюстрация на корицата: Клиф Нелсън;
Снимка на корицата: Маркъс Лукони / Getty Images / Gulliver Photos
Корица: Hachette Book Group, Inc.

Носител
хартия
Формат
13×20
Брой страници
504
Подвързия
мека
Цена
12,90 лв.

ISBN
978-954-27-0867-4

Анотация
Кару най-сетне е разбрала коя е и какво е. Но с тази истина тя открива и онова, което иска да поправи на всяка цена: Кару обича Акива — врага, който я предава. Докато тя и съществата от нейната раса правят армия от чудовища в земя на прах и звездна светлина, Акива води серафимите на друга война — за отмъщение, за надежда. Но може ли надеждата да бъде възкресена от пепелта на една разбита мечта?

Във втората част на поредицата „Създадена от дим и кост“ авторката Лейни Тейлър продължава историята на Кару и Акива. Техните воюващи раси се озовават в един изпепелен свят, който ще плени въображението на всеки читател.
Информация за автора
Лейни Тайлър е завършила литература в Калифорнийския университет в Бъркли. Автор е на три предишни книги — Blackbringer и Siksinger от серията Dreamdark и сборникът от три фантастични новели Lips Touch: Three Times, финалист на National Book Award 2011. „Създадена от дим и кост“ е също сред финалистите на престижни литературни награди, но на Children?s Choice Book Awards за 2012 година.

Понастоящем писателката живее в Портланд, Орегон със съпруга си илюстраторът Джим Ди Бартолю и дъщеря им Клементин Пай. Сред любимите й неща са книгите и книжарниците, мангото и шоколада за закуска, щандовете с кексове и покривките за маси, старите къщи и пътешествията, приготвянето на сладкиши и измислянето на истории. „Целта ми е да пиша истории, в които читателите ще пожелаят да пристъпят и заживеят и които, надявам се, ще им позволят да се загубят из страниците“, казва Лейни. В интервюта авторката споделя още, че вярва, че мечтите са истински неща, а не празни химери и наша задача в този живот е да ги превърнем в реалност, защото никой друг няма да го стори за нас и защото това е нашият един-единствен „див и ценен живот“! Това е и идеята, залегнала в „Създадена от дим и кост“ — книга за вярата и надеждата. Защото, както един от главните герои в нея обича да казва: „Надеждата е истинската магия“. Повече информация за Лейни Тайлър ще откриете в личния й блог.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright © 2012 by Laini Taylor
This edition published by arrangement with Little, Brown and Company,
New York, New York, USA. All rights reserved.

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства
...

Сканирани страници