Лейни Тейлър
Сънища за богове и чудовища

Записът е непълен.

Автор
Лейни Тейлър
Заглавие
Сънища за богове и чудовища
Авторска серия
Създадена от дим и кост трилогия №3
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи

Преводач
Анелия Янева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014
Редактор
Светлана Маринова
Коректор
Таня Симеонова
Оформление на корица
Маркъс Лукони

Издател
„Егмонт България“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
1142 ул. „Фритьоф Нансен“ 9
Печатница
„Полиграфюг“ АД

Носител
хартия
Формат
13×20
Брой страници
616
Подвързия
мека
Цена
16,90 лв.

ISBN
978-954-27-1243-5
УДК
820(73)-312.9

Анотация
Имало едно време единствено мрак и чудовища, огромни като световете, които се носели из него. Те харесвали тъмнината, защото тя скривала ужасяващия им вид. Случело ли се някое друго създание да сътвори светлина, те я потушавали. Когато се родили звездите, те ги погълнали и сякаш мракът щял да продължи вечно.

Но една раса от сияйни воини чула за чудовищата и тръгнала от своя далечен свят на битка с тях. Войната продължила дълго, светлина срещу мрак, и много от воините загинали. Накрая, когато най-сетне победили чудовищата, едва стотина били останали живи…

Историята на Кару и Акива свършва тук. Една приказна история, в която демоните не са толкова страшни, а ангелите не са това, за което ги мислим.
Информация за автора
Лейни Тайлър е завършила литература в Калифорнийския университет в Бъркли. Автор е на три предишни книги — Blackbringer и Siksinger от серията Dreamdark и сборникът от три фантастични новели Lips Touch: Three Times, финалист на National Book Award 2011. „Създадена от дим и кост“ е също сред финалистите на престижни литературни награди, но на Children?s Choice Book Awards за 2012 година.

Понастоящем писателката живее в Портланд, Орегон със съпруга си илюстраторът Джим Ди Бартолю и дъщеря им Клементин Пай. Сред любимите й неща са книгите и книжарниците, мангото и шоколада за закуска, щандовете с кексове и покривките за маси, старите къщи и пътешествията, приготвянето на сладкиши и измислянето на истории. „Целта ми е да пиша истории, в които читателите ще пожелаят да пристъпят и заживеят и които, надявам се, ще им позволят да се загубят из страниците“, казва Лейни. В интервюта авторката споделя още, че вярва, че мечтите са истински неща, а не празни химери и наша задача в този живот е да ги превърнем в реалност, защото никой друг няма да го стори за нас и защото това е нашият един-единствен „див и ценен живот“! Това е и идеята, залегнала в „Създадена от дим и кост“ — книга за вярата и надеждата. Защото, както един от главните герои в нея обича да казва: „Надеждата е истинската магия“. Повече информация за Лейни Тайлър ще откриете в личния й блог.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright © 2014 by Laini Taylor.
This edition is published by arrangement with Little, Brown and Company, New York, New York, USA. All right reserved.

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Блогове Книжарници
Промени
...

Корици 1