Том Брадби
Господарят на дъжда

Автор
Том Брадби
Заглавие
Господарят на дъжда
Тип
роман
Националност
американска
Език
български

Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2004
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо

Издател
ИК ЕРА
Град на издателя
София
Година на издаване
2004
Печатница
„Експреспринт“ ООД

Носител
хартия
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
8,50


Анотация
Шанхай, 1926 година. Град на корумпирани британски чиновници, американски контрабандисти на оръжие, на руски принцеси и китайски гангстери. Град, в който хероинът се доставя от врата до врата и човешките съдби са стока за продан. Екзотично, покварено и пулсиращо от живот място, където всичко е възможно.
За Ричард Фийлд този нов свят е шанс да избяга от миналото. Веднага след назначението си, полицаят е въвлечен в зловеща мистерия. Лена Орлов е млада руска емигрантка, намерена зверски убита. Взирайки се в дълбоките, мрачни тайни, отвъд блясъка на града, Фийлд открива друг свят. В него всичко има цена и човешкият живот е просто разменна монета. Тук най-низките човешки страсти са обсебващи, а животът е опасно удоволствие.
Може би ключът към тайната е Наташа Медведев, съседка на убитата Лена? Но как Фийлд да се довери на жена, която се бори единствено да оцелее? И как да се влюби, когато следите сочат, че самата Наташа ще е следващата жертва?

С „Господарят на дъжда“ преживяваме покварата и очарованието на големия град в най-реалните им измерения. Никой досега не е успял да опише Шанхай така — в целия му омърсен разкош.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Tom Bradby
The Master of Rain (2002)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Промени
Чужди рафтове
...

Сканирани страници