Виктория Хислъп
Островът
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Подвързия
м
мека
УДК
820-31
Националност
английска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Victoria Hislop
The Island (2005)
№ в Моята библиотека
8988
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Записът е непълен
1
Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Език, от който е преведено
английски
английски (не е указано)
Година на превод
2009
2009 (не е указана)
Брой страници
490
488
Анотация
В книгата се разказва за последната активна колония на болни от проказа в периода 1903 до 1957 година. Действието се развива в Гърция.
Изправена пред съдбоносно решение в живота си, Алексис Филдинг копнее да научи подробности за миналото на своята майка София. Но възрастната жена никога не говори за този период от живота си. Всичко, което е признавала, е, че е израснала в малко селище на остров Крит преди да се премести в Лондон. Когато Алексис решава да посети Крит, София й дава писмо, което да занесе на добрата й приятелка с обещанието, че там всичко ще й се изясни. Още с пристигането си в Плака, Алексис с изумление разбира, че зад каменните ограждения на малкия пустинен остров Спиналонга е съществувала бивша гръцка колония на прокажени. Младата жена открива дълбока връзка с острова и неговите тайни. Тя се запознава с Фотини и най-накрая научава, че София е погребала всичките си спомени — историята на нейната прабаба Елени и дъщерите й и едно семейство, чиято съдба е разкъсвана от трагедия, война и страст.
Разтърсващо и поглъщащо лятно четиво, „Островът“ разкрива вълнуващата история на Алексис Филдинг и нейното семейство. Отраснала в Лондон, Алексис решава да проследи корените си, които водят към обгърнатия в мистерия остров Крит. Майка й, София, никога не говори за миналото си, но когато Алексис решава да посети Гърция, и дава писмо, което да отнесе на стара нейна приятелка. Историята, която постепенно се разкрива пред младата жена, е за съдбата на едно семейство, разтърсено от трагедия, война и страст, а в центъра на всичко е тяхната дълбока връзка с острова и неговите тайни…
Рекламни коментари
„Най-после… лятно четиво със силна емоция.“
Observer
Nb Scans
5
13
Авторска серия
Островът
№ в авторската серия
1
Записът е непълен
1
Издател
„ИнфоДАР“
Издателска къща „ИнфоДАР“ ЕООД
Цена
15,00
14 лв.
Художник
Светлозар Петров
Коректор
Нели Байкова
Оформление на корица
Светлозар Петров