Виктория Хислъп
Островът

Автор
Виктория Хислъп
Заглавие
Островът
Издателска поредица
Съвременни литературни класики
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Съвременни романи и повести
Преводач
Златина Минчева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2009
Редактор
Даниела Кръстанова
Художник
Светлозар Петров
Предпечатна подготовка
Таня Петрова
Издател
„ИнфоДАР“
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Носител
хартия
Формат
52/84/16
Брой страници
490
Подвързия
мека
Цена
15,00
ISBN
978-954-761-411-6
УДК
820-31
Анотация
В книгата се разказва за последната активна колония на болни от проказа в периода 1903 до 1957 година. Действието се развива в Гърция.
Изправена пред съдбоносно решение в живота си, Алексис Филдинг копнее да научи подробности за миналото на своята майка София. Но възрастната жена никога не говори за този период от живота си. Всичко, което е признавала, е, че е израснала в малко селище на остров Крит преди да се премести в Лондон. Когато Алексис решава да посети Крит, София й дава писмо, което да занесе на добрата й приятелка с обещанието, че там всичко ще й се изясни. Още с пристигането си в Плака, Алексис с изумление разбира, че зад каменните ограждения на малкия пустинен остров Спиналонга е съществувала бивша гръцка колония на прокажени. Младата жена открива дълбока връзка с острова и неговите тайни. Тя се запознава с Фотини и най-накрая научава, че София е погребала всичките си спомени — историята на нейната прабаба Елени и дъщерите й и едно семейство, чиято съдба е разкъсвана от трагедия, война и страст.
Информация за автора
Виктория Хислъп е родена в Кент. След двадесетгодишно пребиваване в Лондон, тя се завръща в родното място и днес живее там. Докато следва английска литература, тя среща съпруга си Иън Хислъп, сценарист и издател на сатиричното издание Private Eye. Родители са две деца.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Victoria Hislop
The Island (2005)
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 1