Емили Сейнт Джон Мандел
Станция Единайсет

Автор
Емили Сейнт Джон Мандел
Заглавие
Станция Единайсет
Тип
роман
Език
български
Категория
Научна фантастика
Жанр
Антиутопия, Апокалиптична фантастика, Криминална фантастика, Научна фантастика, Постапокалипсис, Социална фантастика
Теми
XXI век, Близко бъдеще

Преводач
Борислав Стефанов
Художник
Николай Пекарев

Издател
Екслибрис
Година на издаване
2015
Печатница
Симолини 94

Носител
хартия
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
15,90 лв

ISBN
978-619-7115-22-2

Анотация
…ЗАЩОТО ДА ОЦЕЛЕЕШ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО…

ДЕН ПЪРВИ
Известен актьор играе Крал Лир в Торонто. Същата вечер грузинският грип избухва като неутронна бомба над цялата планета.
Според новините загиват над 99 процента от населението.
ДВЕ СЕДМИЦИ ПО-КЪСНО
Цивилизацията се срива. Държавите угасват град по град.
ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО
Здрач в изменения свят, представление на „Сън в лятна нощ“ на паркинг. Пътуваща симфония обикаля в района на Големите езера, където изнася концерти и поставя Шекспирови пиеси за оцелелите. По това време животът в малките изолирани селища е сравнително спокоен. Но дори сега има причини членовете на Симфонията да ходят въоръжени.
СТАНЦИЯ ЕДИНАЙСЕТ
Като се движи напред-назад във времето — от бляскавите години преди срива, през мъчителния му процес, до по-кротките времена две десетилетия след него — „Станция Единайсет“ разкрива съдбата и мислите на оцелелите и на загиналите, на онези, които не са доживели да видят края му. Вълнуващ, затрогващ и красиво написан роман, който описва копнежа за нещо повече от простото оцеляване, повдига въпроси за изкуството, славата и връзките с другите хора, с чиято помощ можем да се справим с всичко — дори с края на света.
„Четвъртият ми роман е за пътуваща шекспирова театрална трупа в Северна Америка след края на света. Той е също така за приятелството, спомените, любовта, славата, привързаността ни към вещите, досадните официални вечери, комиксите и хвърлянето на ножове.“
Емили Сейнт Джон Мандел
Информация за автора
Емили Сейнт Джон Мандел е родена в Британска Колумбия, Канада. Работи за The Millions, онлайн литературно списание, а творбите ѝ са публикувани в различни антологии, включително The Best American Mystery Stories 2013 и Venice Noir. Живее в Ню Йорк със съпруга си. Автор е на три други романа, номинирани за наградата Indie Next.

Емили Сейнт Джон Мандел е родена в Британска Колумбия в Канада. Автор е на три други книги — _Последна нощ в Монреал_, _Оръжието на певеца_ и _Квартетът Лола_ — като всичките попадат в списъка „Инди Некст“ на Американската асоциация на книжарите. Работи в литературния сайт The Millions и нейни творби са се появявали в множество антологии, включително Най-добрите американски мистерии 2013 и Венеция Ноар. Живее в Ню Йорк със съпруга си.

www.emilymandel.com
Рекламни коментари
"Дълбоко меланхолична, но красиво написана и прекрасно елегична… Книга, която дълго ще помня и към която ще се връщам.
Джордж Р. Р. Мартин

„Хипнотизираща.“
Booklist
Бележки за изданието, от което е направен преводът
STATION ELEVEN
Copyright 2014 by Emily St. John Mandel

Въведено от
Ich_Will_
Създадено на
Обновено на

Промени
...

Корици 2