Джон Ъпдайк
Вещиците от Ийстуик

Автор
Джон Ъпдайк
Заглавие
Вещиците от Ийстуик
Издателска поредица
Модерна класика
Тип
роман
Език
български
Категория
Класически романи и повести

Преводач
Иван Робанов, Розина Кабзамалова
Език, от който е преведено
английски
Съставител
Силви Гърчева
Редактор
Силви Гърчева, Розина Кабзамалова
Художник
Cover Illustration S
Предпечатна подготовка
Елица Чернаева

Издател
ИК „Силви — Арт“
Година на издаване
1998/1999
Печатница
„Балкан прес“ ЕАД

Носител
хартия
Печатни коли
22
Формат
84/108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека


Анотация
Вещиците — три модерни жени, пазведени и опасни, живеят в старомодно градче. Всяка от тях копнее да срещне мъжа на живота си в това място, пълно със смотаняци. Артистични и страстни, те прелъстяват дори най-закостенелите женени мъже. Ненадейно в града пристига тайнственият богаташ Дарил Ван Хорн и веднага омайва зажаднелите женски души. Дали тази поява е случайна? Или резултат от заклинанията на трите красавици? Възхитителен и демоничен, той навлиза в тяхното трио, примамвайки ги в своя замък, където събужда заспалите им чувствени фантазии и най-съкровената им женска злосторност.
Скандалът и трагедиите са надвиснали над Ийстуик. За тях ще прочетете в най-елегантната, изтънчена, иронична и порочна творба на Джон Ъпдайк, която го направи световно известен.
Информация за автора
Джон Ъпдайк е роден през 1932 г. в Шилингтън, Пенсилвания. Завършва гимназия в родния си град. През 1954г. завършва колежа в Харвард и прекарва една година в „Дружеството на Нокс“ като специализира изобразителни изкуства в Училището „Ръскин“ в Оксфорд, Англия.
От 1955 до 1957 г. той работи в списание „Ню Йоркър“, където печати кратки разкази, поеми и есета.
Написал е редица романи, сборници с разкази, детски книжки, сборници с поезия и критически очерци. Някои от по-известните му романи, превеждани и у нас са: „Кентавърът“, „Двойки“, трилогията за зайците: „Заеко, бягай“, „Заекът е оцелял“, „Заекът е богат“, „Във фермата“, „Ожени се за мен“, „Превратът“, „Задачи“ и още много други.
През 1984 г. Джон Ъпдайк напива романът „Вещиците от Ийстуик“ по който е сниман прекрасният филм, разнесъл славата му бързо по света.
С романът „Заекът е богат“ Ъпдайк печели наградата „Пулицър“ за белетристика през 1982г.
През 1984г. печели Националната награда от американската литературна критика за сборника с есета и очерци „Близо до брега“.
От 1957 г. писателят живее в Масачузетс. Най-новите му книги са: „Красотата сред лилиите“ и „Близкия край на света“. Особена сензация представлява романът, който Ъпдайк пише по Интернет. Той написва първите няколко глави, предава ги по Интернет и оставя неговите фенове от цял свят да напишат и да му изпратят останалите глави на романа, като развитието на фабулата е според таланта и гледната точка на всеки отделен човек. От тях Ъпдайк ще избере най-подходящото според него и така ще бъде сътворен този невероятен роман.
Съдържание
Сборището на вещиците… 5
Малефика (злост)… 141
Вина… 243
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright: © JOHN UPDKE, 1984
© THE WITCHES OF EASTWICK

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

...

Корици 2