Хосе Мария Мерино
Реката на рая

Автор
Хосе Мария Мерино
Заглавие
Реката на рая
Тип
роман
Националност
испанска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Художествена литература

Преводач
Румен Руменов
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2016
Редактор
Пламен Тотев
Художник
Стефан Тотев
Коректор
Елена Добрева
Оформление на корица
Стефан Тотев

Издател
ИК „Персей“
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
бул. „Искърско шосе“ 19

Носител
хартия
Печатни коли
20
Формат
84×108/32
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
12,99

ISBN
978-619-161-081-5

Анотация
„Реката на рая“ е разтърсващ роман за една любов — реална и изпепеляваща, преминала през изпитания и препятствия, през измяна, предателство и разкаяние.
Даниел и Тере се срещат и влюбват. Чувствата им са силни и спонтанни. Двамата прекарват щастливи мигове по време на почивка в девствена лагуна, сравнима с библейския рай — Едем. Но след това се сблъскват челно с живота. Тере прави научна кариера, която я отвежда в САЩ. Даниел се отдава на изкушенията, които ежедневието му предлага. Двамата се оказват слаби, за да защитят чувствата си, но любовта е по-силна и от самите тях.
Книга за това, че имаме предпоставки да бъдем щастливи, но изпускаме много възможности и така пропускаме моментите, които ни доближават до онова, което би могло да бъде раят. Драмата ни е в липсата на искреност, в това да не си способен да кажеш истината или да я изречеш наполовина. Така се превръщаме в същества, които само рушат — и любовта, и самите себе си.
Романът Реката на рая е най-значимата творба на Хосе Мария Мерино (р. 1941, член на Испанската кралска академия), оценена високо от критиката и читателите. С нея писателят печели едни от най-големите награди в Испания — Националната награда за литература (2013) и Наградата на критиката в Кастилия и Леон, а Ел културал и Ел мундо обявяват книгата за най-добър роман на годината.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
José Maria Merino
EL RIO DEL EDÉN, 2012

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Сканирани страници