Алекс Болдин
Океан от щастие

Автор
Алекс Болдин
Заглавие
Океан от щастие
Тип
сборник разкази
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременна българска проза: разкази и новели
Жанр
Съвременна проза (XXI век)
Теми
Социален реализъм, Нова българска литература (кр. на XIX-XXI в.)

Редактор
Алекс Болдин, Галина Кирилова
Художник
Алекс Болдин, Петър Петров
Оформление на корица
Алекс Болдин, Петър Петров
Компютърна обработка
Алекс Болдин
Предпечатна подготовка
Алекс Болдин

Издател
БГ книга
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
ул. Поручик Христо Топракчиев 11

Носител
цифров
Формат
ePub

ISBN
978-954-8628-32-7
УДК
886.7-32

Анотация
„Океан от щастие“ е вторият ми сборник с разкази, който подбрах за вас. В него са поместени както стари, така и нови мои творби, създадени в периода от 2003–2006 г. Голяма част от разказите са написани на основата на преживени лични събития. Ползувал съм различни стилове и различни художествени похвати. Стремял съм се да запазя реализма като основа на сюжетното действие. Пристрастеността ми към социалната тема проличава и тук. Героите ми са обикновените хора с техните житейски и лични проблеми. Засегнал съм и остри негативни явления в нашето общество. Винаги съм смятал, че тези явления не бива да се скриват, а обратното, да им се дава гласност, да се търси начин за преодоляването им. Когато четете моите разкази, хуморът ще ви съпътствува заедно с тъгата и горчилката. Не би било нормално да е друго, защото в тоя живот няма само лошо или само добро, само комично или само тъжно. Те вървят ръка за ръка. Опитал съм се да ги покажа дозирано, реално и правдиво. Ако все пак някои от разказите ми ви разстроят, то моля да ме извините.
Всеки човек помни своето детство. То е незабравимо, добро или лошо. В два от разказите съм описал най-ярките картини от него. Голяма част от героите в тях вече не са между живите. Ето защо, това е моят скромен начин да почета тяхната памет.
В сборника има и разказ на фантастична тема. Спазил съм традицията за историческия аромат на повествованието. Нещо повече, придържал съм се към описание на реално случили се исторически събития. В един от литературните форуми този разказ получи ласкава оценка. Това ми даде куража да го вмъкна в сборника.
С този втори сборник се надявам да затвърдя интереса към моето творчесто и да спечеля приятелското благоразположение на читателите. В края на краищата това е важното, човек да остави нещо след себе си, което да определи лицето му пред съвременниците, а да се надяваме и пред бъдещето.
Информация за автора
Алекс Болдин е литературен псевдоним на Сашко Димитров Александров. Роден е на 17.09.1948 г. в гр. Враца. Живее в родния си град. По професия е електроинженер. Пише първия си фантастичен разказ през 1973 г. Автор е на тринадесет сборника с разкази и съавтор в друг сборник. Създател е на литературните сайтове „Български разкази“ и „Разказите“, в които е публикувана основната част от произведенията му. Негови разкази са публикувани и в българските литературни портали „ЛитерНет“ и „Буквите“, литературните сайтове „Откровения“, „Сандхи“, „Литературен свят“ и „Книги-Нюз“, както и в чикагския български електронен новинар „Eurochicago“. Умира на 30.11.2017 г.
Съдържание
Предговор
Океан от щастие
Туист агейн
Ловни страсти
Чевермето
Европейски стандарт
Кутсуз
Нещата от живота
О, соле мио!
На ръба
Кучешка история
Оса в чашата
Лъки
Сини оазиси
Търговецът
Сънят на легионера

Въведено от
Karel
Създадено на
Обновено на

Източници
http://www.bglibrary.net/razk-aboldin/index.htm
Връзки в Мрежата
Библиотеки Лични сайтове
...

Корици 1