Алекс Болдин
Слънчогледи

Автор
Алекс Болдин
Заглавие
Слънчогледи
Тип
сборник разкази
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременна българска проза: разкази и новели
Жанр
Съвременна проза (XXI век)
Теми
Социален реализъм, Нова българска литература (кр. на XIX-XXI в.)
Редактор
Алекс Болдин, Галина Кирилова
Художник
Камелия Мирчева
Оформление на корица
Камелия Мирчева
Издател
БГкнига
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
ул. Поручик Христо Топракчиев 11
Носител
цифров
Формат
ePub
ISBN
978-954-8628-27-3
УДК
886.7-32
Анотация
Живеем във време, подобно на онова от преди сто и петдесет години, когато българинът, смачкан от робството, унижаван и обругаван, се обръща към силната родова памет, мобилизира всички свои духовни и физически сили, прави първите си смели стъпки на духовно проглеждане и отваряне към света.
Никой не може да смаже един народ, когато духовността му е будна, когато милее и цени родното. Нещо повече, всеки народ е оценяван по това как поддържа своята самобитност и народно творчество, как уважава своите творци и будни чеда, защото тези негови чеда безкористно му даряват плодовете и лицето на неговото бъдеще.
Вярвам, че ще дойде времето, когато човек ще бъде оценяван не по онова как и колко пари е спечелил, как е облечен и какъв е в йерархията на обществото, а по това какво е дал за народа си и за неговото физическо и духовно оцеляване.
Информация за автора
Алекс Болдин е литературен псевдоним на Сашко Димитров Александров. Роден е на 17.09.1948 г. в гр. Враца. Живее в родния си град. По професия е електроинженер. Пише първия си фантастичен разказ през 1973 г. Автор е на тринадесет сборника с разкази и съавтор в друг сборник. Създател е на литературните сайтове „Български разкази“ и „Разказите“, в които е публикувана основната част от произведенията му. Негови разкази са публикувани и в българските литературни портали „ЛитерНет“ и „Буквите“, литературните сайтове „Откровения“, „Сандхи“, „Литературен свят“ и „Книги-Нюз“, както и в чикагския български електронен новинар „Eurochicago“. Умира на 30.11.2017 г.
Съдържание
Адиос мучачос
Слънчогледи
Мечтата на Моцарт
Куцият гълъб
Мария
Бомбай
Гинци
Две звезди
Кокичето
Ленчето
Нощен полет за Дакар
Поканата
Въведено от
Karel
Създадено на
Обновено на
Източници
http://www.bglibrary.net/razk-aboldin/index.htm
Връзки в Мрежата
Библиотеки

Корици 1