Цочо Билярски
Съветите на цар Фердинанд към цар Борис III

Автор
Цочо Билярски
Заглавие
Съветите на цар Фердинанд към цар Борис III
Издателска поредица
Библиотека „Сите българи заедно“ №14
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо

Съставител
Цочо В. Билярски
Главен редактор
Никола Григоров
Предпечатна подготовка
Любомира Билярска

Издател
„Анико“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011

Носител
хартия
Формат
60×90/16
Брой страници
80
Подвързия
мека
Цена
3,00
С илюстрации
да

ISBN
978-954-8247-17-7

Анотация
През 2009 г. издадохме с Цочо Билярски книгата „Цар Фердинанд — циник, измамник, лицемер“, в която книга, наред със съветите на Фердинанд към неговия син цар Борис ІІІ, бяха включени и други автентични материали, показващи истинския лик на монарха, донесъл със своята безкрайна алчност, неадекватни действия и безбройни интриги стотици опожарени и опустошени селища, хиляди човешки жертви, потоци от кръв и сълзи, безброй бежански трагедии и двете най-тежки национални катастрофи на България.
След излизането на книгата се чуха изказвания, че с тази книга сме атакували предизборно Симеон Сакскобургготски, че в нея сме ползвали комунистически клишета и че изнесеното в нея било „комунистическа пропаганда“, и т.н.
Тези изказвания много ни амбицираха и затова съвсем наскоро ще излезе том 2 на книгата „Цар Фердинанд — циник, измамник, лицемер“ с още повече автентични материали в подкрепа на заглавието на книгата. В новата книга, съставена отново от Цочо Билярски, ще намерите и съвсем подробно описание на вземането от цар Фердинанд на престъпния подкуп от Царска Русия в размер на три милиона златни франка за сключването на пагубния съюз със Сърбия и започването на Балканската война, както и нови документи за другия позорен подкуп, взет от българския монарх за въвличането на България в Първата световна война.
С голямо недоумение посрещнахме несръчния опит на г-н Симеон Сакскобургготски да използва престъпния подкуп на дядо му, взет от Русия, като основание да му бъде присъден дворецът в Кричим. Сиреч още веднъж да му бъде осребрена кръвта на хилядите паднали войници и зверски избитите българи, да бъдат отново осребрени сълзите на хилядите майки, вдовици и сираци. Сигурно за да бъдат осребрени повторно загубените български земи и заграбените имоти от сърби, гърци и турци на избитите и прокудените през войните българи.
До излизането на втория том на книгата представяме на читателите съвсем кратко издание на арогантните съвети на цар Фердинанд към неговия син цар Борис Трети с едно обстойно въведение отговор на всички въпроси. За да могат повече читатели да се запознаят с цинизма, алчността и безсрамието на монарха при ограбването на изстрадалия български народ. За да видят всички сънародници пагубната роля на цар Фердинанд върху развитието на българския народ и за да предотвратим кощунството с пренасянето на костите на престъпния цар Фердинанд на свещената българска земя!
Никола Григоров
Съдържание
Предговор… 5
Записки из архивата на цар Фердинанд… 25

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

...

Корици 2