Йън Ървайн
Геомансър

Автор
Йън Ървайн
Заглавие
Геомансър
Подзаглавие
История от Трите свята
Издателска поредица
Кладенецът на времето №1
Авторска серия
Кладенецът на ехото №1
Тип
роман
Националност
австралийска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Преводач
Стойна Атанасова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2012
Художник
Ник Статопулос
Оформление на корица
Калоян Карамфилов, Димитриос Аксиотис — Мичо
Предпечатна подготовка
Антоанета Димитрова
Издател
MBG Books, Ем Би Джи Тойс ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
Ул. „Каменоделска“ №5
Печат
Мултипринт ООД
Носител
хартия
Формат
21×14
Брой страници
608
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-2989-02-8
Анотация
Тиан, самотна работничка с кристали, използва поредния кристал, когато започва да получава странни видения. Кристалът събужда таланта й в геомагьосничеството, най-силното от Тайните изкуства, но и най-пагубното. Магия, която съюзниците и враговете на човечеството са еднакво неспособни да контролират. Изкуство, смъртоносно за дръзналия да го използва.

След фалшиви обвинения в саботаж от страна на нейната съперница Ирайзис, Тиан поема към своя нов живот. Скоро е пленена от чуждоземния лайринкс Райл, който планува да я използва в смъртоносни експерименти… за да преобразява плът. Единствено геомагьосничеството може да я спаси. Борейки се да контролира собствения си талант, Тиан поема към Тиртракс, най-високия връх в Трите свята. Водена от своите видения, там тя се среща с истински кошмар…
Информация за автора
Иън Ървайн е роден в Батърст през 1950 год. Получил образованието си в колежа Шевалиер и университета в Сидни, откъдето излиза като бакалавър по геология и доктор по морски науки.
След като работи като проект мениджър в областта на околната среда, Иън създава собствена консултантска фирма през 1986 г., която провежда проучвания за клиенти от Австралия и отвъдморските й територии. Работи в много страни в Австралийско-Тихоокеанският регион. Експерт по замърсяването на моретата, Иън развива някои от основните насоки в австралийската национална стратегия по превенция на океанското замърсяване и все още продължава да работи в тази област.
Фантастичните четирилогии на Иън „Взор през огледалото“ и „Кладенецът на времето“ са публикувани в единадесет държави. Първите две книги от новата трилогия на Ървайн — „Песента на сълзите“ са вече достъпни, както и третата книга от петтомната му поредица за млади читатели, „Рънсибал Джоунс“.
Бележки
Първа книга от четирилогията „The Well of Echoes“, съдържаща в себе си двата тома „Геомант“ („Кладенецът на ехото“) от същото издателство.
Пета книга от „История на трите свята“ (продължение на тетралогията „Взор през огледалото“).
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Ian Irvine
Geomancer
Copyright ©2001 by Ian Irvine
First published in Australia by Penguin Books Australia Ltd, 2001
c/o Andrew Nurnberg Associates, Sofia
Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2