Стив Бери
Загадката Колумб

Автор
Стив Бери
Заглавие
Загадката Колумб
Тип
роман
Език
български
Категория
Трилър
Жанр
Трилър

Преводач
Веселин Лаптев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2012
Редактор
Кристин Василева
Технически редактор
Любомир Томов
Коректор
Симона Христова
Оформление на корица
Николай Пекарев
Предпечатна подготовка
Обсидиан

Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Печатница
„Абагар“

Носител
хартия
Печатни коли
28
Формат
84/108/32
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
16,00

ISBN
978-954-769-301-2

Анотация
Христофор Колумб продължава да бъде загадка и днес. Къде е роден? Кога е умрял? Как е открил Новия свят? Защо се е впуснал в своите рисковани експедиции? Отговорът може би се крие в тайна, пазена грижливо през вековете.
Когато носителят на „Пулицър“ за разследваща журналистика Том Сейган публикува материала си за проявите на екстремизъм от еврейска и от арабска страна, той не предполага, че става жертва на внимателно подготвен сценарий за саботиране на мирните преговори в Близкия изток. Обвинен е в лъжа и липса на професионализъм, кариерата му рухва, близките го изоставят. Том Сейган няма за какво повече да живее.
Неочакван гост му попречва да се самоубие. И поставя условия, които не могат да бъдат отхвърлени. Закария Саймън е богат, умен, проспериращ бизнесмен. Но и фанатик. Заплашва да убие дъщерята на Том Сейган, ако не получи от журналиста ключа към загадка на повече от 500 години. Разкриването й би имало изключително политическо значение днес и би променило света. Опасната надпревара в търсене на изчезнали светини отвежда двамата от Флорида до Виена и Прага и накрая до пещерите на Ямайка. Само Том Сейган може да даде верните отговори. Защото той е избраният…
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Steve Berry
The Columbus Affair (2012)

Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства
Промени
...

Корици 2