Тодор Предов
Българските кортици

Автор
Тодор Предов
Заглавие
Българските кортици
Тип
справочник
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научнопопулярна литература
Теми
оръжия, България, история, военно дело
Редактор
Вихра Ризова
Художник на илюстрациите
Румен Байков
Рецензент
Христо Дерменджиев, Александър Въчков
Оформление
Людмил Стаменков
Компютърна обработка
Албена Занева
Предпечатна подготовка
„Термит 97“ ЕООД
Издател
„Термит 97“ ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2003
Печат
„Лито Балкан“ АД
Носител
хартия
Печатни коли
8
Формат
70/100/24
Брой страници
96
Подвързия
мека
Цена
14 лв.
С илюстрации
да
ISBN
9549089045
УДК
623.4(497.2)(091)
Анотация
Темата за кортиците в България до момента не е изследвана цялостно. Тя представлява определен интерес както за служителите в Българската армия и Министерството на вътрешните работи — офицери и курсанти, така и за офицерите и сержантите от запаса, българските и чуждестранните колекционери, антикварите, оръжейните майстори, историците и музейните работници, художниците-илюстратори, специалистите по костюми от киното и театъра, а така също за патриотично настроените български граждани в страната и живеещите в чужбина.
Информация за автора
О .з. полк. МВР д-р Тодор Предов е роден на 18.02.1940 г. в с. Рогозен, Врачанска област. Завършил е ШЗО гр. Шумен, Юридическият факултет на Софийския университет и Академията на МВР в гр. Москва. През 1978 г. защитава дисертация по „Криминология“. От 1965 г. работи в системата на МВР като следовател, научен сътрудник, ръководен служител и преподавател във висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност до пенсионирането си през 1990 г. Сега е адвокат в Софийската адвокатска колегия.
Автор е на повече от 200 публикации във ведомствени издания на МВР, включително монографии, студии и лекции, на статии в периодичния печат. Колекционер на хладно и историческо огнестрелно оръжие. Учредител и юридически консултант на Национално дружество за история на оръжието /1987/, Клуб „Традиция“ /1991/, Национално дружество „Традиция“ /1997/, Съюз на антикварите в България /1995/ и Сдружение на търговците на оръжие и оръжейниците в България /1995/. Член е на редколегиите на в-к „Всичко за оръжието“ и сп. „Изстрел“, сътрудник на сп. „Оръжеен магазин“ и сп. „Оръжие и сигурност“.
Бележки
Превод на английски език Иван Клюнчев.
Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2