Колин Фалконър
Анастасия

Автор
Колин Фалконър
Заглавие
Анастасия
Тип
роман
Националност
(не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
(не е указано)
Категория
Любовни романи и повести

Преводач
Славянка Мундрова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2004
Редактор
Олга Герова
Оформление на корица
„Megachrom“, Петър Христов
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Татяна Джунова

Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2004
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II

Носител
хартия
Печатни коли
26
Формат
84/108/32
Брой страници
416
Подвързия
мека
Цена
9,99

ISBN
954-585-571-1

Анотация
Шанхай, 1921
Американският журналист Майкъл Шеридан скача в река Хуанпу, за да спаси рускиня белоемигрантка, която случайно е срещнал в един от шанхайските нощни клубове. Анастасия Романова прилича невероятно много на великата княгиня, която носи същото име и за която се говори, че е оцеляла, след като болшевиките избили цялото й семейство. Съдбата на най-малката дъщеря на руския цар става една от най-обсъжданите загадки на своето време. Но Анастасия на Майкъл страда от амнезия и помни само последната година от живота си.
Разгадаването на нейната тайна и на самоличността й отвежда Майкъл и Анастасия от улиците на Шанхай към упадъка на следвоенен Берлин и Лондон, от болшевишка Русия към Ню Йорк точно преди големия крах на Уолстрийт. Майкъл е единственият мъж, който й помага, без да иска нещо в замяна. Но способна ли е Анастасия да се отрече от възможността да бъде истинската велика княгиня в името на истинската любов?
Въвеждайки читателя в бурното и романтично десетилетие след Първата световна война, световноизвестният писател Колин Фалконър разказва за убийства и предателства, дворцови скандали и финансови интриги, послужили за фон на една от най-великите съвременни любовни истории.

Колин Фалконър е автор на тридесет романа, преведени на шестнадесет езика в цял свят. Бивш журналист, роден в Лондон, сега живее в Западна Австралия.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Colin Falkoner
Anastasia, 2003

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства
Чужди рафтове
...

Корици 2