Ане Холт
Какво избирате, госпожо Президент

Автор
Ане Холт
Заглавие
Какво избирате, госпожо Президент
Подзаглавие
Третият случай на инспектор Стубьо
Издателска поредица
Криминале №8
Авторска серия
Инспектор Стубьо №3
Тип
роман
Националност
норвежка
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Ева Кънева
Език, от който е преведено
норвежки
Година на превод
2011
Художник
Борис Драголов
Издател
ИК „ЕМАС“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
пл. „Славейков“ 11
Носител
хартия
Печатни коли
25
Формат
16/56/84
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
15,00
ISBN
978-954-357-211-3
УДК
839.6-312.4
Анотация
Първата жена президент на Съединените американски щати е на официално посещение в Норвегия, страната на нейните деди. Местните служби за сигурност и ФБР наблюдават всеки ъгъл в Осло. Само в хотелската стая на президент Бентли няма камера — по нейното изрично желание. И на сутринта стаята е празна, а високата гостенка е изчезнала сякаш във въздуха.
Братът на Абдулла ар-Рахман е бил убит преди години в САЩ от расисти. Отмъщението се е превърнало в смисъл на живота за арабския милиардер и той не жали ни пари, ни време, за да постигне целта си.
Има ли връзка между американката и саудитеца? Защо президент Бентли е заповядала да махнат камерите от стаята ? Каква тъмна тайна крие? На тези въпроси трябва да отговорят норвежката полиция и инспектор Стубьо. И то възможно най-бързо, защото изчезването на един американски президент означава финансов срив за целия свят…
Авторката, адвокат, бивш полицейски служител и Министър на правосъдието на Норвегия, ни вкарва в кухнята и на терористичните организации, и на тайните служби с абсолютна достоверност. Как, кога и къде се вербуват агентите — и от двете страни на барикадата; как действат връзките; как протича преследването; какви са фактите и как се представят те на обществеността… Много са въпросите, а Ане Холт ни повдига някоя и друга завеса от сцената на този опасен театър, където сантиментите не влизат в играта.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Anne Holt
Presidentens valg
Piratforlag AS, Oslo, 2006
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии

Корици 2