Франсин Матюс
Твърде лош, за да умре

Автор
Франсин Матюс
Заглавие
Твърде лош, за да умре
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Художествена литература
Преводач
Христо Димитров
Език, от който е преведено
английски
Отговорен редактор
Димитър Николов
Коректор
Елиана Владимирова
Оформление на корица
Живко Петров
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
Издател
„Сиела Норма“ АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ 9
Печат
Печатна база „Сиела“
Носител
хартия
Излязла от печат
ноември 2015
Печатни коли
21,75
Формат
60/90/16
Брой страници
348
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-28-1909-7
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Една история за Агент 007
Той не обича да спазва правилата, не обича да седи зад бюро, не обича да работи в екип. Той опитва да е писател, но всъщност е агент на британските тайни служби. Неговият брилянтен ум спасява Съюзниците от катастрофа в последните години на Втората световна война. Опасностите са негово ежедневие, смъртта е по петите му, но той е твърде лош, за да умре. Защото той е истинският Джеймс Бонд. Името му е Флеминг. Иън Флеминг.
„Твърде лош, за да умре“ разказва за раждането на знаменития Агент 007. Американската писателка и бивш анализатор от ЦРУ Франсин Матюс преплита факти и фантазия, за да предложи на читателите една история, която е толкова въздействаща, че няма значение дали се е случила наистина. Главен герой в нея е писателят Иън Флеминг — гениален конспиратор, който наистина е помогнал много на британското разузнаване в битката с нацистите.
В книгата Флеминг, с помощта на математика Алън Тюринг и на няколко красиви и фатални жени, досущ като от филм за Джеймс Бонд, открива заговор за убийството на Чърчил, Рузвелт и Сталин на конференцията в Техеран през 1943 г. Флеминг трябва да се надбягва с времето и да премери сили с най-опасния нацистки шпионин, за да не загубят Съюзниците войната. И докато използва въображението си, за да надхитри врага, той ражда и своя най-популярен герой — Агент 007.
Франсин Матюс се опитва да остане възможно най-близо до историческите факти и описва подробно подготовката за конференцията в Техеран, както и политическата ситуация — интригите между Чърчил, Рузвелт, Сталин и китайския лидер Чан Кайшъ. Участват и реални исторически фигури от лагера на нацистите. Такъв е Ото Скорцени — опасен германски шпионин, срещу когото Иън Флеминг действително се е борил през Втората световна война.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright © 2015 Francine Mathews penguin.com
A Penguin Random House Company
TOO BAD TO DIE
Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2