Майк Лосън
Двойни игри

Автор
Майк Лосън
Заглавие
Двойни игри
Авторска серия
Джо Демарко №3
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Преводач
Веселин Лаптев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2008
Редактор
Матуша Бенатова
Художник
Николай Пекарев
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Здравка Славянова
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Печатница
„Инвестпрес“ АД, София
Носител
хартия
Печатни коли
24
Формат
84×108/32
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
14,00
ISBN
978-954-769-179-7
Анотация
Три неуспешни опита за терористични атаки във Вашингтон предизвикват масова паника. Америка е обхваната от антиислямски настроения. Джо Демарко, харизматичният юрист-детектив и „момче за всичко“ на председателя на Камарата на представителите от „Вътрешният кръг“ и „Вторият периметър“, се оказва намесен в общата истерия, когато неговият шеф, колоритният Джон Махоуни, му възлага непосилната задача да установи кой се крие зад всичко това.
Много бързо на радара на Джо Демарко изплува твърде краен законопроект, внесен от младши сенатор от Вирджиния. Той е насочен срещу гражданските права на мюсюлманите в САЩ и настоява за насилственото им депортиране. Опитът да се забие самолет в Белия дом налива вода в мелницата на консерваторите, но председателят Махоуни е убеден, че страната няма нужда от такива крайни мерки. Нужно е успокоение и отрезвяване, което само истината може да донесе. А до нея може да достигне единствено напористият Джо Демарко, подкрепян от бившата — или все още действаща — агентка от разузнаването Ема и търгуващ с поверителни сведения високопоставен правителствен служител.
Пълен с достоверна вътрешна информация от коридорите на властта във Вашингтон, третият роман на Майк Лосън уверено го поставя в първата редица на майсторите на политическия трилър днес.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Mike Lawson
House Rules (2008)
aka Dead on Arrival
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Разни
Чужди рафтове

Корици 2