Александър Шпатов
На живо от София

Автор
Александър Шпатов
Заглавие
На живо от София
Подзаглавие
Кратки. Градски.
Тип
Сборник разкази
Националност
Българска
Език
български
Поредност на изданието
първо

Редактор
Татяна Джокова
Художник
Росен Дуков
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
"Колибри"
Предпечатна подготовка
„Ибис“

Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. "Иван Вазов" № 36
Печатница
„Инвестпрес“

Носител
хартия
Печатни коли
11
Формат
84/108/32
Брой страници
174
Подвързия
Мека
Цена
12,00 лв.

ISBN
978-619-150-416-9

Анотация
Поради многото разкази за селото в българската литература, винаги се налага да се направи уточнение, когато става дума за кратки градски. Е, тези са точно такива - категорично софийски, писани на живо, за да се изживее този град както никога досега. Все едно центрираш Google Earth върху София и приближаваш докъдето си поискаш (пилоните на НДК, апартамент в Надежда, подлеза на Софийския) или пък се отдалечаваш (до България като цяло, до островите на сентинелците в Бенгалския залив, че и още по-далеч в пространството и скречовете на времето). Защото един град може да се разкаже най-добре именно в сборник с разкази. Особено когато техният автор е Александър Шпатов - едно от най-свежите имена в новата ни литература.
Усещане за град, ловка картография през нови езици и мрежи. В това ни въвличат историите на Александър Шпатов. Най-хубавите от тях, като Път с жълти павета, Панелната църква, Влъхвите от Изток се возят само с ОК Супертранс и други, смесват с лекота фикция и реалност, градски легенди и репортаж, движат се край Петте кьошета, Народния, Младост 2... Градът, разбира се, е София. Такава, каквато бихме искали да я прочетем. Град с истории. И с легенда.
Георги Господинов
Бележки
ИК "Колибри" - тел. 02/987 48 10
e-mail: [email protected]
Проектът е финансиран от Столична програма "Култура" на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата - 2019 г.

Въведено от
petya_pe
Създадено на
Обновено на

...

Корици 0