Скот Мариани
Ръкописът на Фулканели

Автор
Скот Мариани
Заглавие
Ръкописът на Фулканели
Авторска серия
Бен Хоуп №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър

Преводач
Веселин Лаптев
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Матуша Бенатова
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Петя Калевска
Оформление
Николай Пекарев

Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2007
Печатница
Инвестпрес АД — София

Носител
хартия
Печатни коли
20
Формат
84×108/32
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
12,00 лв.

ISBN
978-954-769-153-7

Анотация
Наследството на Фулканели — великия майстор на алхимията, чиито трудове са публикувани в началото на миналия век — продължава да предизвиква интерес. Има ли наистина алхимически елексир, който може да превърне обикновения метал в злато и да се пребори с най-страшните болести? А защо не и да донесе власт и вечен живот? Това ли е тайната, заради която през средновековието Светата инквизиция изгаря еретиците катари на кладата? Заради нея ли в навечерието на Втората световна война Хитлер издирва Фулканели? Защо и днес умират хора, които по някакъв начин са свързани с тази тайна?

Бен Хоуп е боец от елитните британски части, но лични проблеми го принуждават да напусне армията. Сега той използва уменията си за спасяване на отвлечени деца. Когато богат бизнесмен се обръща към него с молба да открие човек, изчезнал преди 80 години, и ръкопис, който може да спаси умиращо момиченце, Бен се сблъсква с най-странната мисия в живота си. Преследват го опасни противници, трябва да разчете древни надписи и шифри, да потърси неочаквани съюзници в лицето на млада американска биоложка, италианска историчка и френски свещенник. Следите водят към модернистична вила в Лангедок, обитавана от тайнствена сляпа жена. Там ли е скрит изчезналия ръкопис, криещ в себе си загадки от векове? Там ли е елексирът, носещ изцеление? И отговорът на извечната човешка мечта?
Рекламни коментари
Невероятен трилър, в който умело се преплитат фикция и реалнист, история и митология, анализ и въображение. Страхотен дебют! Скот Мариани е английският Стив Бери.
„Обзървър“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
SCOTT MARIANI
THE FULCANELLI MANUSCRIPT

Copyright © Scott Mariani 2007
All rights reserved

Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Разни
Промени
Чужди рафтове
...

Корици 2