Стилиян Иванов
BG тайната. От Орфей до Ванга

Автор
Стилиян Иванов
Заглавие
BG тайната. От Орфей до Ванга
Тип
сборник, философски текст
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска литература
Жанр
Философия, Езотерика
Теми
Кино

Редактор
Драгомира Иванова
Отговорен редактор
Христина Мираз
Художник
Стилиян Иванов
Коректор
Саша Александрова
Оформление на корица
Стилиян Иванов, Латинка Петрова
Предпечатна подготовка
Анна Георгиева

Издател
Апостроф
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
ул. „Кракра“ 20
Печатница
Ропринт ЕАД
Други полета
Апостроф — запазена марка на „Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Носител
хартия
Печатни коли
10
Формат
84×108/32
Брой страници
160
Подвързия
мека
Цена
11,99 лв.
С илюстрации
да

ISBN
978-954-2962-33-5
УДК
791.43-92(497.2), 133

Анотация
Настоящият том е първата кино-книга, представяща 20-годишните срещи на автора с хора и идеи, разпространили вярата в безсмъртието на човешката душа. Книгата има и практическо приложение, защото синтезирано представя полезни съвети за живота, здравето, любовта, приятелството, богатството и др. Това е един удивителен сборник, съдържащ най-ценните идеи на орфизма, суфизма и Бялото братство, както и заветите на Ванга, преподобна Стойна и Вера Кочовска.

„Написах тази книга, защото искам да споделя впечатленията си от преките и задочни срещи със забележителни българи, чиито уникални знания са в полза на всички хора. Със скромност и всеотдайност те са служили на велика кауза, предначертана от съдбата им.
Техните имена завинаги ще останат в сърцата на човеците, защото ценностната им система надхвърля времето и пространството.“
Информация за автора
Стилиян Иванов е български режисьор и сценарист. Дипломира се със златен медал от Националната природо-математическа гимназия в София. През 1994 г. завършва режисура в НАТФИЗ в класа на проф. Хачо Бояджиев.

Стилиян Иванов е автор и режисьор на повече от 40 документални филма, 200 видеоклипа и 1000 телевизионни предавания. Популярни негови филми са „Насаме с Лили“ — филм за Лили Иванова, разпространяващият се в цял свят филм „Траките“, филмът „Лидия Ковачева между мита и науката“, както и документалните филми за Емил Димитров, Лили Димкова, Надка Караджова, Валя Балканска, Хачо Бояджиев, преподобна Стойна, Ванга, Вера Кочовска, Петър Димков, Теодоси Спасов и много други. Особено място в творчеството му заема филмът за Болшой театър.

Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
...

Сканирани страници