Лин Флюълинг
Скритият воин

Автор
Лин Флюълинг
Заглавие
Скритият воин
Издателска поредица
Триадата Тамир №2
Авторска серия
Триадата Тамир №2
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Категория
Фентъзи
Жанр
Героическо фентъзи (Меч и магия)
Теми
Американска литература (САЩ, Канада)

Преводач
Радин Григоров
Година на превод
2014
Редактор
Елиза Чернева
Коректор
Катрин Якимова
Оформление на корица
Ивайло Бонев — Гаргунафт, Димитриос Аксиотис — Мичо

Издател
MBG Books, Ем Би Джи Тойс ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. „Каменоделска“ № 5
Печатница
„Мултипринт“ ООД
Други полета
С пълни авторски права:
Lynn Flewelling, 2003
Радин Григоров, превод, 2014 / Елиза Чернева, редактор, 2014 / Катрин Якимова, коректор, 2014 /
Ивайло Бонев — Гаргунафт, Димитриос Аксиотис — Мичо, художествено оформление на корицата, 2014
c/o Andrew Nurnberg Associates, Sofia

Носител
хартия
Брой страници
496
Подвързия
мека
Цена
16,90 лв.

ISBN
978-954-2989-47-9
УДК
820(73)-312.9

Анотация
Бъдещето на принц Тобин изглежда ясно — един племенник на краля и братовчед на престолонаследника няма големи шансове за скаланския престол. Но образът, който една планинска вещица му е показала, нашепва друго: в повърхността на езеро той е зърнал истинското си лице — и скритото си призвание…

Сега Тобин е принуден да носи бреме, което е неспособен да сподели дори с най-близкия си приятел. Той е орисан да властва, но може да го стори едва когато възвърне истинската си женска форма. Получил тялото на момче с помощта на тъмна магия, Тобин е единствената надежда за жителите на Скала. Властта на узурпатора Ериус все още не е заличила спомена за времето, когато страната е благоденствала под управлението на династия от кралици воини. И все още не е погинала вярата, че единствено жена би могла да сложи край на войните, глада и епидемиите, опустошаващи кралството. За да стихне гневът на боговете, докарал това проклятие, узурпаторът трябва да бъде отстранен. Но само неколцина магьосници и вещици са склонни да помагат в това начинание.

Заедно с неподозиращия, но неизменно верен Ки, Тобин трябва да извърши предателство срещу единствените си живи роднини. Той трябва да отстрани маските от лицата на скаланските първенци, за да разкрие развалата им — преди да може да разкрие силата на жената в себе си.
Информация за автора
Лин Елизабет Бюлей Флюълинг е родена на 20 октомври 1958 г. в Преск Айл, Мейн, САЩ. През 1981 г. получава бакалавърска степен по английска филология и история с педагогически профил от Университета на Мейн. Същата година се омъжва за Дъглас Флюълинг, с когото имат двама сина. След дипломирането си работи различни временни работи като продавач, учител, копирайтър и журналист на свободна практика.

Първият ѝ разказ „Letter To Alexi“ е публикуван през 1995 г. Първият ѝ роман „Luck in the Shadows“ от поредицата „Нощен бегач“ е публикуван през 1996 г. Той е добре приет от критиката, номиниран е за различни награди за фентъзи и я прави известна.

През 2001 г. е публикуван първият ѝ роман „Куклата близнак“ от поредицата „Триадата Тамир“. Главният герой Тобин е получил мъжки облик с тъмна магия, защото животът на всички наследнички на трона е в смъртна опасност заради пророчеството, че наследникът ще бъде жена. Дали дълбоко скритата тайна ще го защити от кралския гняв, майчината лудост и ужасяващия бяс на превърналия се в демон брат, решен да отмъсти убийството си… Книгата става бестселър и е публикувана в много страни.
Бележки
Книгата няма съдържание.
Празни са стр. 4, 8 и 10.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Tamir Triad / Hidden Warrior
Lynn Flewelling, 2003

Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на

Източници
- COBISS: УДК
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Енциклопедии Книжарници
Промени
...

Корици 2