Катрин Арден
Мечокът и славеят

Автор
Катрин Арден
Заглавие
Мечокът и славеят
Авторска серия
Winternight №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Категория
Фентъзи
Жанр
приказно фентъзи, тийн

Преводач
Ангел Ангелов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Редактор
Невена Дишлиева-Кръстева
Коректор
Мария Йорданова

Издател
Orange Books
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Граф Игнатиев“ 18
Печатница
Pulsio Print

Носител
хартия
Печатни коли
23
Подвързия
твърда
Цена
19,90 лв

ISBN
978-619-171-047-8

Анотация
В прегръдките на руската пустош зимата трае цяла вечност, а снежните преспи са по-високи от къщите. Но на Василиса това не й пречи. Тя прекарва вечерите сгушена около топлината на огъня, обградена от обичните си близки, докато слуша приказките на бавачката си. Любимата й приказка е за Мраз — синеокия зимен демон, който се появява в ледените зимни вечери, за да отведе непредпазливите души. Бавачката разказва, че мъдрите хора се боят от него и че почитането на духовете предпазва дома им от зло.
След като майката на Василиса умира, баща й отива в Москва и се връща с нова съпруга. Тя ненавижда селските порядки и забранява почитането на духовете. Всички смирено се съгласяват, но Василиса е ужасена, защото усеща, че това ще донесе само нещастия.
И се оказва права — реколтите загиват, зли същества от гората започват да се приближават и нещастие се настанява в селото. През това време мащехата на Василиса става все по-сурова с нея.
Опасността приближава и Василиса трябва да се противопостави дори на близките си, като призове опасни дарби, които дълго е потискала. Възможно ли е най-страшните приказки на бавачката всъщност да се окажат реалност?
Информация за автора
Родена в Остин, Тексас, Катрин Арден прекарва една година в гимназията в Рен, Франция. След като я приемат в „Мидълбъри Колидж“ във Върмонт, тя отлага записването си с една година, за да живее и учи в Москва. В „Мидълбъри“ специализира френска и руска литература. След като получава своята бакалавърска диплома, се премества в Мауи, Хавай, където се захваща с всякаква възможна странна работа, включително като гид на обиколки с коне за чуждестранни туристи, прави палачинки на сергия и подготвя документи за получаване на субсидии. Понастоящем живее във Върмонт, но човек никога не знае.katherinearden.com

Facebook.com/katherineardenauthor

Twitter: @arden_katherine

Instagram: @arden_katherine
Рекламни коментари
Красива зимна история, пълна с магия, чудовища и опасностите от това да пораснеш.
Наоми Новик

Завладяващ и лиричен, дебютният роман на Катрин Арден докосва сърцата и ускорява пулса. Очаквам с нетърпение следващата нейна книга.
Тери Брукс

Прекрасно построен разказ за семейството и суровите чудатости на необятната зимна магия.
Робин Хоб

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Корици 2