Скот Уестърфийлд
Грозните

Автор
Скот Уестърфийлд
Заглавие
Грозните
Издателска поредица
Грозните №1
Авторска серия
Грозните №1
Тип
роман
Език
български
Категория
Фантастика

Преводач
Анелия Янева
Редактор
Любомир Русанов
Художник
Иван Домузчиев
Коректор
Веска Шишкова

Издател
ИК „Пан“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Други полета
С пълни авторски права:
Scott Westerfeld, 2005
Издателска къща „Пан“, 2011
Анелия Янева, превод / Иван Домузчиев, корица

Носител
хартия
Формат
84/108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
10,90 лв.

ISBN
978-954-660-013-4

Анотация
В свят на екстремна красота всеки нормален е грозен….

Една река разделя града на две. От едната й страна живеят обикновени хора, като нас. А отсреща е градът на Красивите. Окъпани в светлина блестящи кули, музика, съвършени хора и безкрайно забавление. Това е светът, за който си мечтаят тези, които в сравнение с красивите, се смятат за грозни. За да попаднеш в него трябва просто да станеш на 16 години и да се подложиш на малка козметична операция. После минаваш реката и безкрайния купон започва… Само че не всички искат да станат красиви. Някои се замислят — какво ли има извън този разделен на две високо технологичен свят. Някои вече са излизали тайно, носят се слухове за други градове и общества. Когато стават на 16, две приятелки трябва да изберат — да се подложат на операция, или да предпочетат бягството — към тайното, неизвестното и опасното. Натам, където може би ще разбулят тайната на красивите. „Грозните“ е изпълнен с напрежение роман за приятелството и предателството, за свободния избор на човека, за ценностите в живота. Това е от тези книги, за които казваме, че стават „култови“ за читателите. Не случайно приключенията на героите продължават и в романа „Красивите“.

Толи скоро ще навърши шестнайсет години и нетърпеливо чака рождения си ден. Само след няколко седмици тя ще претърпи операция, която ще я превърне от отблъскващо грозна в изумително красива. Стане ли красива, тя ще бъде изстреляна във високотехнологичния рай, където единственото задължение на обитателите му е да се забавляват.
Но Шай, приятелката на Толи, не е сигурна, че иска да стане красива. След бягството на Шай Толи научава за една съвсем непозната страна от света на красивите и тя не е особено привлекателна. Властите предлагат на Толи да избира: да открие и върне приятелката си, или никога да не стане красива. Изборът на Толи ще промени нейния свят завинаги…
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Uglies
Scott Westerfeld
Bulgarian edition 2011 by Pan Publishing House
Original English language edition copyright 2005 by Scott Westerfeld
Published by arrangement with Simon Pulse,
an imprint of Simon & Schuster Children's Publishing

Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Енциклопедии Книжарници
Промени
...

Корици 2

Сканирани страници 7