Барбара Тейлър Бредфорд
Триумфът на Кейти Бърн

Автор
Барбара Тейлър Бредфорд
Заглавие
Триумфът на Кейти Бърн
Тип
роман
Език
български
Категория
Криминална проза

Библиотечно оформление
ИГ „Анбора“ — София
Предпечатна подготовка
ИГ „Анбора“ — София

Издател
Venus Press
Град на издателя
София
Година на издаване
2001
Печатница
„Полиграфия“ АД — Пловдив
Други полета
Beaji Enterprises, Inc., 2001
Editions & Marketing Ltd.
Издадено от Venus Press, 2001

Носител
хартия
Брой страници
318
Подвързия
мека
Цена
6,00 лв.

ISBN
954-780-004-3

Анотация
В това вълнуващо произведение Барбара Тейлър Бредфорд предлага на читателите напрежение, любов и интрига, която започва с убийство и достига своята кулминация на Бродуей, като междувременно ни води от театралните среди на Лондон — в дивата пустош на Йоркшир, населен с духовете на Броите.

За пръв път срещаме Кейти Бърн, когато е на седемнайсет. Висока красавица със златисточервени коси, тя има една мечта — да стане актриса. Двете й най-близки приятелки споделят нейната слабост към театъра и трите момичета прекарват голяма част от своето детство, като репетират различни роли в изоставена плевня в Кънектикът. Прибрала се един ден, за да помогне в приготвяне на вечерята, Кейти установява, че е забравила там учебниците си. Когато пристига със своя брат в плевнята, Кейти вижда с ужас, че сцената на толкова много щастливи мечти се е превърнала в кошмар — една от нейните приятелки е изнасилена и убита, а другата лежи в безсъзнание. Десет години след това Кейти, бореща се със зъби и нокти за професионално реализиране като нюйоркска актриса, продължава да живее с този кошмар. Третата приятелка Карли, остава в кома и Кейти отчаяно се бори за успех в името на трите. Късметът й се усмихва с предложение за участие в голяма постановка на Бродуей. Към професионалните перспективи се прибавя и една обещаваща любов, но героинята трябва отново да се изправи пред демоните от миналото, преди да вкуси плодовете на бъдещето.
Информация за автора
Бестселърите на Барбара Бредфърд очароваха милиони читатели с напрегнатата интрига и живи образи, които владеят въображението дълго след като книгата е затворена.

Барбара Тейлър Брадфорд е родена в Лийдс, Йоркшир. На двадесет години вече е утвърдена журналистка. През 1963 г. заминава със съпруга си за САЩ. През 1967 г. се появява дебютната й книга „Изключителна жена“ (превеждана и като „Жена с положение“), която се превръща в една от десетте най-продавани книги в историята. Този бестселър е последван от петнадесет други.
Книгите й са продадени в над шестдесет и един милиона екземпляра в осемдесет и девет страни. Преведени са на тридесет и девет езика. По десет от книгите са направени сериали и филми. Всичко това прави Барбара най-продаваната авторка на дамски романи за последните 30 години. Сега Барбара живее в Ню Йорк със съпруга си — телевизионния продуцент Робърт Брадфорд.
Рекламни коментари
„Трогателна и завладяваща книга“
Експрес
Съдържание
Първа част. Целувка на смъртта…11
Втора част. Приятелски подарък…101
Трета часст. Силата на любовта…211
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Barbara Taylor Bradford
The Triumph of Katie Byrne (2001)

Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове
...

Корици 2