Кейт Мортън
Забравената градина

Автор
Кейт Мортън
Заглавие
Забравената градина
Тип
роман
Националност
австралийска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Надежда Розова
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Невена Дишлиева-Кръстева
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Елена Константинова
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
София, ул. „Иван Вазов“ № 36
Печат
„Симолини“
Носител
хартия
Литературна група
художествена литература
Печатни коли
30
Формат
60/90/16
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
19 лв.
ISBN
978-619-150-052-9
Анотация
Тайнствената история на три поколения жени и тяхното дълго пътуване към истината.

Изгубено дете…

В навечерието на Първата световна война на борда на кораб за Австралия пътува изоставено момиченце. Тайнствена жена, наричана Писателката, е обещала да се грижи за детето, но изчезва безследно.

Жестока тайна…

В деня на своето пълнолетие Нел О’Конър узнава тайна, която обръща живота й с хастара навън. Няколко десетилетия по-късно тя предприема дълго пътуване към истината, което я отвежда на ветровития бряг на Корнуол в загадъчното и красиво имение Блакхърст, някога принадлежало на аристократичния род Монтраше.

Интригуващо наследство…

След смъртта на баба си Нел, Касандра получава неочаквано наследство. Клиф Котидж и неговата забравена градина са печално известни сред местните хора със своите тайни и злата съдба на благородния род Монтраше и на тяхната повереница Елайза Мейкпийс, авторка на тъжни викториански приказки.

Пътуване към себе си…

В Клиф Котидж Касандра най-сетне ще разбули истината за семейната история и ще реши стогодишната загадка, свързана с едно изгубено дете. Водена от силни и дълбоки чувства, тя ще опознае своите предци, и ще се освободи от товара на трудното минало и ще поеме уверена и освободена към бъдещето.
Информация за автора
Австралийската писателка Кейт Мортън завършва английска филология в университета в Куинсланд, където насочва интереса си към викторианската трагедия. В момента работи над докторат върху съвременните романи, съчетаващи елементи на готика и мистерия. Нейните „романи с атмосфера“, както ги нарича критиката, са издадени в 38 държави в тираж общо над 3 милиона и се радват на феноменален успех. Първата книга, „Къщата на Ривъртън“ (на български език със заглавие „Изплъзване от времето“), става бестселър на „Сънди Таймс“ във Великобритания през 2007 г. и на „Ню Йорк Таймс“ през 2008 г. Вторият роман „Забравената градина“ покорява първо Испания и става бестселър номер 1 във Великобритания за 2008 г. според класацията на „Сънди Таймс“. През 2009 г. романът печели наградата за най-добра книга, присъждана от Австралийската асоциация на книгата. Кейт живее в Брисбън със съпруга и синовете си и продължава да пише
Бележки
страници 2, 8 и 10 — празни
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Kate Morton, 2008
Въведено от
NMereva
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2