Самюел Бьорк
Пътувам сама

Автор
Самюел Бьорк
Заглавие
Пътувам сама
Издателска поредица
Криминале №32
Авторска серия
Холгер Мунк и Миа Крюгер №1
Тип
роман
Националност
норвежка
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Преводач
Мария Стоева
Език, от който е преведено
норвежки
Редактор
Цвета Германова
Коректор
Василка Ванчева
Оформление на корица
Живко Петров
Предпечатна подготовка
Любомир Делев
Издател
ИК „ЕМАС“
Година на издаване
2017 (не е указано)
Носител
хартия
Печатни коли
28,5
Формат
16/56/84
Брой страници
456
Подвързия
мека
Цена
18,00 лв.
ISBN
978-954-357-362-2
Анотация
Двама детективи тръгват по следите на отмъстителен убиец, а по пътя разбулват тайна, която ги свързва с ужасяващото престъпление…
В норвежката провинция откриват безжизненото тяло на шестгодишно момиченце, увиснало от едно дърво на въже за скачане. Облечено е в необичайни кукленски дрехи, а около врата му е вързан етикет за багаж — „Пътувам сама“.
В Осло отново почва работа специален полицейски отдел начело с ветерана Холгер Мунк. Първата задача на инспектора е да убеди Миа Крюгер — брилянтната, но обладана от духове на миналото следователка — да напусне изолирания остров, на който живее, и да се върне в отбора. На снимка от местопрестъплението Миа вижда цифрата „1“, издълбана в нокътя на момиченцето, и разбира, че това е едва началото. Преди шест години новородено е било отвлечено от родилно отделение в района и случаят е останал неразкрит. Възможно ли е убийството и отвличането да са свързани? Дали християнската секта, криеща се в усамотение на близките гори, има пръст?
Миа се завръща на работа, за да залови убиеца — безмилостен, интелигентен, движен от жажда за отмъщение. А когато шестгодишната внучка на Холгер изчезва безследно, следователката осъзнава, че злокобната игра е лична и ще ги отведе до експлозивен и разтърсващ завършек.
„Пътувам сама“ е смразяващият кръвта дебют на Самюел Бьорк, новото и открояващо се перо в скандинавския криминален роман. Номинираната за наградата на норвежките книготърговци, книгата се превръща в световен бестселър в повече от 30 страни и жъне успехи и сред критиката.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Samuel Bjørk
DET HENGER EN ENGEL ALENE I SKOGEN
© Samuel Bjørk , 2013
Published by agreement with Ahlander Agency
Въведено от
Ich_Will_
Създадено на
Обновено на
Източници
Година на издаване и цена:
https://ciela.com/patuvam-sama.html
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 3