Джеф Вандърмиър
Анихилация

Записът е непълен.

Автор
Джеф Вандърмиър
Заглавие
Анихилация
Авторска серия
Съдърн Рийч №1
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научна фантастика
Жанр
Научна фантастика, Социална фантастика
Теми
Близко бъдеще, Път, пътуване, Свръхестествено

Преводач
Ирина Манушева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014
Художник
Николай Пекарев

Издател
Издателство „Екслибрис“
Година на издаване
2014

Носител
хартия
Излязла от печат
01.07.2014
Брой страници
208
Подвързия
мека
Цена
12,90 лв.

ISBN
978-619-7115-08-6
УДК
821.111(73)-311.9

Анотация
Зона X е изолирана от останалата част на света от десетки години. Природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Първата описва непокътнат райски пейзаж, втората завършва с масово самоубийство, третата — в дъжд от куршуми, когато членовете й се избиват взаимно. Участниците в единайсетата експедиция се завръщат като сенки на хората, които са били и след седмици всички умират от рак.
Анихилация, първата книга от трилогията „Съдърн Рийч“, е разказ за дванайсетата експедиция. Групата е съставена от четири жени — антрополог, геодезист, психолог (водача на експедицията) и нашия разказвач — биолог. Задачата им е да проучат терена, да запишат всички наблюдения и преди всичко да се предпазват от замърсяване в Зона X.
Те пристигат, като очакват неочакваното, и Зона X не ги разочарова — откриват огромна топографска аномалия („подземна“ кула) и форми на живот, които надхвърлят човешкото разбиране — но онова, което променя всичко, са изненадите, които членовете на експедицията носят със себе си през границата на Зоната и тайните, които крият една от друга.
Информация за автора
ДЖЕФ ВАНДЪРМИЪР е писател и съставител на сборници с научна фантастика. Произведенията му са награждавани многократно и са преведени на двайсет езика. Негови разкази са включени в различни престижни антологии на научна фантастика. Израства на островите Фиджи и сега живее в Талахаси, Флорида, със съпругата си.
Рекламни коментари
Обикнах трилогията „Съдърн Рийч“. Препоръча ми я един независим книжар. Необикновена и запленяваща.
Стивън Кинг в Twitter

Напрегнат и смразяващ психологически трилър за една загадъчна експедиция и странностите, които всички носим в себе си. Смесица от малко Кубрик и много Лъвкрафт, романът се развива с непоносимо напрежение и клаустрофобичен ужас, който остава задълго. Много ми хареса.
Лорън Бюкс, автор на „Блестящи момичета“

Една от тези книги, където всичко е на мястото си — сюжетът, прозата и идеите, сключени в тройна спирала, издигаща се към нещо трептящо и живо. Нещо, което нараства дума по дума и се превръща в мощни, сплетени лиани, които проникват в съзнанието ви и го завладяват. „Анихилация“ е блестящ и изпълнен с атмосфера роман, който притежава силата на древните митове.
Чарлс Ю, автор на „Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Annihilation: A Novel by Jeff VanderMeer
Copyright © 2014 by VanderMeer Creative, Inc.
Published by arrangement with Farrar, Strauss and Giroux, LLC, New York.

Въведено от
NomaD
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
...

Корици 2