Неслихан Аджу
Какво красиво нищо беше любовта

Автор
Неслихан Аджу
Заглавие
Какво красиво нищо беше любовта
Тип
роман
Националност
турска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременни любовни романи

Преводач
Даниела Трифонова
Език, от който е преведено
турски
Редактор
Жанет Аргирова
Технически редактор
Елена Събева
Коректор
Вяра доневска-Попова

Издател
ЖАР-Жанет Аргирова
Година на издаване
2012
Печатница
Инвестпрес

Носител
хартия
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
9,00

ISBN
978-954-480-094-9
УДК
894.35-31

Анотация
Неслихан Аджу е родена през 1960 г. в Истанбул. Целта й е да стане писател, но дълги години работи като инженер и търговец на текстил. Неслихан Аджу е майстор на словото и може да се сравнява с добрите образци в съвременната женска литература. При нея високият художествен стил е съчетан с модерен лек език, затова книгите й се четат на един дъх. Романът й „Какво красиво нищо беше любовта“ е един от най-известните любовни романи в Турция.
Това е историята на една трудна любов. Невинното момиче Айсел се отдава на чувствата си докрай, без съмнение и страх от бъдещето, докато любимият й Тарък е обвързан с тъмната страна на живота и се бори с нейните предизвикателства. Така между тях се създава една драматична, страстна и неуравновесена връзка. С течение на времето Тарък се променя под влияние на искрените чувства на момичето и в него се пробужда добрият човек, който упорито е искал да забрави. За съжаление Айсел също се е променила…
Романът притежава оригинална композиция, майсторски разгърната интрига и психологическа дълбочина. Написан е с толкова неподправен и жив език, че читателят се увлича и става съпричастен към историята от началото до края. А финалът ни изпълва с истинско човешко и естетическо удовлетворение.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Neslihan Acu/Kalem Agency
Ne Güzel Bir Hiçlikti Aşk (2006)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
...

Корици 2

Сканирани страници 8