Людмила Филипова
Печатна грешка

Автор
Людмила Филипова
Заглавие
Печатна грешка
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска литература
Редактор
Георги Милков
Отговорен редактор
Наталия Петрова
Художник на илюстрациите
Дамян Дамянов
Технически редактор
Божидар Стоянов
Коректор
Грета Петрова, Стела Зидарова
Оформление на корица
Мариета Ценова, Павел Червенков
Предпечатна подготовка
Мирослав Стоянов
Издател
ИК „Сиела“
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
София, бул. „Владимир Вазов“ № 9
Печатница
„Мултипринт“ ООД
Носител
хартия
Литературна група
художествена
Печатни коли
20
Формат
60/90/16
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-28-1096-4
Анотация
Книгата, която ще ви изненада и разсмее.

В началото е било Словото, а веднага след него — печатната грешка. Ако намирате, че съдбата ви е тъжна, това вероятно е или печатна грешка, или пък заплатата ви е смешна… И ако още не сте решили къде да отидете, винаги можете да отидете някъде другаде. Във вселената на Людмила Филипова например. Тя удивително прилича на нашата, тази на Дъглас Адамас. Даже при Люси има и Отвъдно, но и постоянна телевизионна прогноза за времето, според която Земята е приятно място, гледана отвсякъде. Вярно, че животът е скъп, но пък включва безплатна обиколка на Слънцето… Много неща ще научите, много ще се смеете, а времето утре… Времето утре ще научите, ако разделите пътя на скоростта. Така стават нещата в тази Вселена.
Любен Дилов-син

„Печатна грешка“ е книга за онези читатели, които обичат да си задават въпроси от сорта „Ако свариш русалка, какъв бульон ще получиш — месен или рибен?“. Този роман със сигурност ще изненада хората, които обичат да слагат етикети на писателите и да подреждат книгите им по жанрове. „Печатна грешка“ е едно забавно пътуване в пространството и времето, в което героите се придвижват свободно, без да им пука за досадните проблеми на реалността. Людмила Филипова иронизира „важни“ теми като властта, медиите, модерните технологии и се надсмива над всички „сериозни“ въпроси на съвремието. Доста се забавлявах, докато я четох.
Иво Сиромахов, писател, сценарист

Затвори очи, отвори въображението си и вземи своето вълшебно хапче против скука с „Печатна грешка“ — най-новия роман на писателката Людмила Филипова. Различен от всичко, което е писала — вълнуващ, необикновен, саркастичен и много забавен! Людмила блестящо жонглира с думи, ситуации и вълшебни междугалактически сюжетни линии и всичко това поднесено по един реалистичен начин.
„Колко е важно да бъдеш сериозен“ е казал Оскар Уайлд, но според Людмила по-важното е да се забавляваш и да не се вземаш насериозно. Като Алиса в „Страната на чудесата“ — малка, крехка, с дългите си руси коси и любопитни сини очи, тя броди из въображаемия свят на съзнанието ти. Върви по главния път, но се впуска и изследва малките криви пътечки на човешкото любопитство и въображение.
Деси Тенекеджиева
Въведено от
NMereva
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2