Катрин Панкол
Любов, огромна като катедрала

Автор
Катрин Панкол
Заглавие
Любов, огромна като катедрала
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Румяна Маркова
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2013
Редактор
Росица Ташева
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Соня Илиева
Предпечатна подготовка
„Колибри“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36, 1000
Печатница
„Инвестпрес“ АД, София
Носител
хартия
Излязла от печат
06.01.2014
Печатни коли
10,5
Формат
84/108/32
Брой страници
168
Подвързия
мека
Цена
12,00 лв.
ISBN
978-619-150-272-1
УДК
840-312.7
Анотация
Кей Бартолди е книжарка, Джонатан Шилдс — писател. Той пише пътеводител, тя му изпраща необходимите му книги и му

„Това е историята на една любов, огромна като катедрала, необуздана като развилнели се пирати, любов, изпълнена с песни, изповеди, възторзи, с дръзки абордажи, вземане на заложници, яростни бури. Белязана от много плам и преливаща от много страдание.“

Кей Бартолди е книжарка, Джонатан Шилдс — писател. Той пише пътеводител, тя му изпраща необходимите му книги и му препоръчва други. Двамата се познават само от писмата, които разменят. И в които си пишат главно за… книги. Докато обсъждат произведенията на Мопасан, Флобер, Роже Мартен дю Гар, откриват, че имат сходни вкусове и една и съща страст — литературата. Постепенно писмата им все повече заприличват на писма между влюбени, а чрез книгите от любимите си автори споделят неща, които не са смеели да си признаят.

До неочакваната развръзка.

„Любов, огромна като катедрала“ е епистоларен роман, изпълнен с много лиризъм. Кажи ми какво четеш, за да ти кажа кой си и как умееш да обичаш — това сякаш е идеята на нетипичното за Панкол произведение, което не отстъпва на най-доброто, написано от нея.
Информация за автора
Катрин Панкол (родена 1954 г.) е завършила френска филология, преподавала е френски и латински, работила е като журналистка и е живяла е в Ню Йорк, където следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет. Още първите два романа й спечелват известност и тя и се отдава само на писане. Издала е общо 15 романа, но най-известна е трилогията, която се открива с „Жълтите очи на крокодилите“, пожънала нечуван успех и изстреляла Панкол сред най-четените автори на нашето време. Следващите два романа с колоритни заглавия „Бавният валс на костенурките“ и „Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник“ затвърждават репутацията й. Панкол е преведена на 25 езика, а от книгите й са продадени над три милиона екземпляра.
Бележки
Празни страници: 2.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Katherine Pancol
Un Homme à Distance (2002)

Editions Albin Michel, Paris
Въведено от
bambo
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2