Яцек Дукай
Други песни

Автор
Яцек Дукай
Заглавие
Други песни
Издателска поредица
Библиотека „Галактики“ №20
Тип
Роман
Националност
Полска
Език
Български
Поредност на изданието
Първо издание
Категория
Научна фантастика
Жанр
Алтернативна история, Научна фантастика, Роман за съзряването
Преводач
Силвия Борисова
Език, от който е преведено
Полски
Година на превод
2015
Редактор на издателството
Андрей Велков
Технически редактор
Симеон Айтов
Стилов редактор
Соня Илиева
Коректор
„Колибри“
Оформление на корица
Росен Дуков
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Издател
Издателство „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Печатница
Печатница „Инвестпрес“
Носител
хартия
Печатни коли
40,50
Формат
84×108/32
Брой страници
648
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-150-690-3
Анотация
Яцек Дукай (р. 1974 г.) е полски фантаст, автор на романи и сборници с разкази, сред които „Лед“, „Черни океани“ и „Перфектно несъвършенство“.
Много от творбите му, в това число „Други песни“, са отличени с най-престижната полска награда за научна фантастика, „Зайдел“. Известният художник, аниматор и режисьор Томаш Багински създава филм по разказа му „Катедрала“, който е номиниран за наградата Оскар. Негови произведения са преведени на английски, немски, италиански, руски и др.

Йероним Бербелек беше велик стратег. Но по време на войната с извънземните пришълци, причинили тежки деформации на природата и хората, попадна под Формата на неприятеля, която едва не го лиши от самоличност и воля за живот.
Може би след срещата с порасналите си деца, които отдавна не е виждал, той ще се възроди и ще спечели решителната битка… а по пътя към нея ще преживее невероятни приключения в Африка — там, където по волята на чуждо съзнание се раждат отвратителни твари и неземна красота, а под небето звучат други песни.
Очаква ви смайващ калейдоскоп от фантастични герои — философи, владетели, пътешественици, воини, красиви и смели жени… в един алтернативен свят на Земята и заселената Луна, който се подчинява на философията на Аристотел и учението му за четирите основни стихии.
Романът на Яцек Дукай, смятан за наследник на великия полски мислител фантаст Станислав Лем, е една многопластова интелектуална игра, истинска главоблъсканица, синтезирана от теориите на античността и съвременните идеи, пиршество за ума и сетивата. Световните критици сравняват „Други песни“ с творби на Нийл Стивънсън, Питър Уотс и Дан Симънс.
Рекламни коментари
Jacek Dukaj
Inne pieśni
Copyright © by Jacek Dukaj
All rights reserved
Бележки
За елемент от корицата е използвано изображение на Thinkstock
Въведено от
NomaD
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 0