Ник Перумов
Гибелта на боговете

Автор
Ник Перумов
Заглавие
Гибелта на боговете
Авторска серия
Хроники на Хьовард №1
Тип
роман
Националност
руска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Фентъзи

Преводач
Николай Теллалов
Език, от който е преведено
руски
Редактор
Димитър Риков
Оформление на корица
„Камея дизайн“

Издател
ИК Ера
Град на издателя
София
Година на издаване
2004
Печатница
Експреспринт ООД
Други полета
С пълни авторски права:
Ник Перумов, 1999
Николай Теллалов, превод / „Камея дизайн“, художествено оформление на корицата

Носител
хартия
Формат
145×210
Брой страници
664
Подвързия
мека
Цена
12,00 лв.

УДК
882-312.9

Анотация
Низвергнатият магьосник Хедин се завръща след столетия скитничество. Избродил незнайни пътеки на познанието, премислил всички грешки на миналото, той си поставя за цел… нещо дръзко и немислимо. Всички сили на вселената му се опълчват — събратята му вълшебници, Алчните звезди, Адския пес Харм, дори самите богове. Единствените му помощници са неговият ученик, потайният му познайник Хрофт и златният змей Орлангур.
Забравени сили и древни същества, родени в зората на времето, простосмъртни, вълшебници и богове се страхуват, че е настъпил мигът за вселенска промяна, предизвикана от магьосника в изгнание с титлата Позналия Мрака.
Сблъсъкът разтърсва Световния порядък.

С „Гибелта на боговете“ Николай Данилович Перумов доказва, че въображението няма граници. С умението на сценограф той сътворява множество светове, удивително реалистични и пълнокръвни. Изгражда героите си, изцяло отричайки досадния стереотип добри-лоши. Воден от маниакалния си интерес към историята, руснакът превръща баталните сцени в романа си в образец на военна стратегия и тактика.

„Гибелта на боговете“ е удостоен с награда за най-добър фентъзи роман за 2003 година, а руските читатели единодушно го обявяват за най-успешната книга на Перумов.
Информация за автора
Пълно име: Ник Перумов (Ник Перумов)
Истинско име: Николай Даниилович Перумов (Николай Даниилович Перумов)

Популярният съвременен руски писател-фантаст, Ник (Николай Данилович) Перумов е роден на 21 ноември 1963 г. По образование е инженер-физик — завършил е катедрата по биофизика на физико-механичния факултет на Ленинградския политехнически институт. Първите си разкази започва да пише в края на 70-те години, но първата му публикация е книгата \"Нисхождение тьмы, или Средиземье 300 лет спустя\", издадена през 1993 г. в Ставропол в тираж 50\’000 екземпляра.

Автор на много полулярни романи в жанра \"фентъзи\", в това число трилогиите \"Кольцо Тьмы\" и \"Хроники Хьерварда\", дилогиите \"Разрешенное волшебство\" и \"Враг неведом\", романа \"Черная кровь\" (в съавторство със Святослав Логинов), а така също и НФ-романи (в съавторство с Полина Каменска) \"Похитители душ\" и \"Один на один\". Най-известното произведение на Ник Перумов през последните години е дилогията \"Алмазный меч, Деревянный меч\".
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Ник Перумов
Гибель Богов (1999)

Въведено от
debora
Създадено на
Обновено на

Източници
- SFBG и ЛитРес
авторска серия: Хроники Хьерварда (Хьовард);
- Хеликон
данните в "информация за автора"
Връзки в Мрежата
Библиографии Форуми Книжарници
Чужди рафтове
...

Корици 2