Крис Кълъмбъс, Нед Визини
Битката на зверовете

Автор
Крис Кълъмбъс, Нед Визини
Заглавие
Битката на зверовете
Авторска серия
Къщата на тайните №2
Тип
роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи

Преводач
Цветана Генчева
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Надя Златкова
Отговорен редактор
Наталия Петрова, Мария Найденова
Оформление на корица
Дамян Дамянов
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева

Издател
„Сиела Норма“ АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ 9
Печатница
Печатна база „Сиела“

Носител
хартия
Излязла от печат
12.11.2014 г.
Печатни коли
24
Формат
60/90/16
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
14,90 лв.
С илюстрации
да

ISBN
978-954-28-1590-7
УДК
820(73)-312.9

Анотация
Продължението на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ „Къщата на тайните“, наречен от Дж. К. Роулинг главоломно приключение, е пълно с още по-експлозивни обрати. След последното приключение на Брендан, Кордилия и Елинор Уокър, животът им в тайнствената къща на Кристоф значително се е подобрил. Семейството е забогатяло, а Ветрената Вещица е заточена надалеч. Но никой член на семейство Уокър няма да бъде в безопасност, докато тя не бъде открита.

Когато вещицата е призована в Сан Франциско, това отпраща тримата Уокър на опасно и заплетено пътешествие през коварните книги на Денвър Кристоф. Брендан, Кордилия и Елинор пътуват от Древен Рим през Втората световна война, чак до Тибет — изпитание като никое друго преди. Ветрената Вещица и Денвър Кристоф ги дебнат на всеки ъгъл, а напрежението помежду им им играе неприятни шеги.
Информация за автора
КРИС КЪЛЪМБЪС е писал, режисирал и продуцирал някои от най-успешните бокс офис хитове в историята на Холивуд. Става известен, когато написва няколко сценария, продуцирани от Стивън Спилбърг, включително хитовете „Гремлините“ и „Дяволчетата“. Като режисьор Кълъмбъс е начело на забележителни продукции като „Хари Потър и философският камък“, „Хари Потър и стаята на тайните“, „Сам вкъщи“, „Втората майка“ и „Госпожа Даутфайър“. Като продуцент Кълъмбъс създава филми като „Нощ в музея“ и „Южнячки“.

НЕД ВИЗИНИ започва да пише за „Ню Йорк Прес“ на петнайсет. На седемнайсет е поканен да напише материал за „Ню Йорк Таймс Магазин“, а на деветнайсет публикува „Тийнейджърски терзания? Не-е-е…“, автобиографията му за годините в гимназия „Стайвесънт“. Дебютният му тийнейджърски роман „Бъди по-печен“ е номиниран за най-добър роман на годината от „Ентъртейнмънт Уикли“ и избран от Джуди Блъм за клуба на книгата „Тудей Шоу“. По култовата класика „Нещо смешно“ през 2010 е създаден филм, а романът е избрана за един от стоте най-добри тийнейджърски романи за всички времена от „Нешънъл Пъблик Рейдио“. „Другите нормални“, третият му роман, е сред избраните от Младежката читателска гилдия. Заедно с Кръс Кълъмбъс е съавтор на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, приключенската фентъзи поредица „Къщата на тайните“. Писал е за „Ню Йоркър“ и „Салън“. Освен това е писал за телевизията, включително и за хитовото шоу на Ем Ти Ви „Тийн Улф“. Творбите му са преведени на двайсет и пет езика.
Рекламни коментари
„Задъхано приключение за тайната сила на книгите с три изобретателни деца, зловеща магьосница и много фантазия преплетена със страх.“
Дж. К. Роулинг

„Бърза… хитро измислена, която събужда желанието на всеки читател, който иска да се включи в литературното приключение… Историята е завладяваща, забавна и със сигурност ще стане любима на много читатели.“
Ей Ел Ей Буклист
Бележки за изданието, от което е направен преводът
House of Secrets
Chris Cоlumbus and Ned Vizzini
Text © 2014 by Novel Approach LL C
Illustrations © 2014 by Greg Call
World rights reserved by Novel Approach LL C.

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове
...

Корици 2