Бенджамин Пърси
Кървава луна

Автор
Бенджамин Пърси
Заглавие
Кървава луна
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Жана Тотева
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Красимира Абаджиева
Отговорен редактор
Светлана Минева
Художник
Дамян Дамянов
Коректор
Милена Братованова
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ПК 1510, Бул. Владимир Вазов № 9
Печат
Мултипринт ООД
Други полета
С пълни авторски права:
Жана Тотева, превод от английски / Дамян Дамянов, художник на корицата
Носител
хартия
Печатни коли
30
Формат
60/90/16
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
18,00 лв.
ISBN
978-954-28-1428-3
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Всяка тийнейджърка си мисли, че не е като другите. Но когато правителствените агенти разбиват вратата на Клеър Форестър и убиват родителите и, тя разбира колко различна е наистина. Патрик Гембъл с нищо не е по-необикновен от останалите до деня, в който се качва на самолета и часове по-късно излиза от него като единствен оцелял пътник. И като герой. Президентът Чейс Уилямс се заклева да изличи заплахата за нацията, ала електоратът не знае, че той се е превърнал в това, което се е заклел да унищожи. Всички са въвлечени във война, която до този момент е била контролирана със закони, насилие и наркотици. Но назрява метеж, който ще причини разруха, загуби и трагедии. Нощта на кървавата луна идва. И тогава ще се появи един неузнаваем, кошмарен свят, в който ще започне битката за човечеството. Новият необикновен, свръхестествен трилър на Бенджамин Пърси е комбинация от история и странна художествена измислица, които сякаш вдигат огледало пред съвременна Америка, за да отразят страховете и предразсъдъците и.
Информация за автора
Бенджамин Пърси (р. 1979) е американски писател, автор на вече два романа и два сборника с разкази. Печелил е наградите Whiting Writers, Pushcart Prise, субсидия от Националната фондация за изкуства и наградата George Plimpton за белетристика на The Paris Review. Негови художествени творби и есета са публикувани в изданията Esquire GQ, Men’s Journal, Outside, Time и Wall Street Journal.
Рекламни коментари
Не мога да го кажа по друг начин: Бен Пърси е написал изумителен, прекрасен роман, сплитащ жанровете на съспенса и ужаса, но с обичайната му сила за натуралистичен език и с характерното му дълбоко прозрение в характерите на героите. Не мога да намеря достатъчно силни думи, за да препоръчам подобаващо тази книга, нито пък мога да се откъсна от нея.
— Том Франклин
Бележки
Празни са стр. 6 и 8.
Книгата няма съдържание.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Benjamin Percy
Red Moon (2013)
Въведено от
debora
Създадено на
Обновено на
Източници
- COBISS: УДК.
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии

Корици 2