Илса Бик
Чудовища • част 1

Автор
Илса Бик
Заглавие
Чудовища
Заглавие на том
част 1
Издателска поредица
Пепел №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Категория
Хорър
Жанр
Антиутопия
Преводач
Ирина Ценкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014
Редактор
Боряна Стоянова
Художник
Michael Hitoshi/GETTY IMAGES, Henry Steadman/Arcangel Images, istockphoto
Коректор
Таня Симеонова
Оформление на корица
The Black Rabbit
Издател
„Егмонт България“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. „Фритьоф Нансен“ 9
Печат
„Инвестпрес“ АД, София
Носител
хартия
Брой страници
336
Подвързия
мека
Цена
12,90
ISBN
978-954-27-1143-8
УДК
820(73)-312.9
Анотация
От пепелта на погубения свят се е родил нов. Тези, които са останали живи, са променени. Някои за добро — сдобили са се със свръхчовешки сетива, докато други за лошо — развили са апетит за човешка плът. Трансформиралите се в ловци на хора дебнат за плячка… млади, въоръжени и гладни. Седемнадесетгодишната Алекс е срещала зверовете и не би се поколебала да убие, за да се защити. Но когато един от тях, момче на нейната възраст, спасява живота й, съмненията започват да я разяждат. Възможно ли е душата му да продължава да живее в него, въпреки трансформацията? Алекс не знае отговора на този въпрос. Но и няма време да размишлява. Защото неудържима сила се надига и в самата нея…
Информация за автора
Илса Бик е носителка на множество награди за своите кратки разкази и романи. Участвала е в създаването на няколко научнофантастични поредици, сред които Star Trek, Battletech и Mechwarrior:Dark Age. The Key, паранормална криминална мистерия за Холокоста и прераждането, е определена за забележителна в класацията „Най-добра американска мистерия“ от 2005 година. Първият й роман за тийнейджъри — Draw the Dark, печели Westchester Fiction Award за 2011 година и е обявена за най-добра книга на Bank Street College 2011.

Бик е завършила литература и кино изкуства в колежа. За създаването на „Пепел“, обаче, тя черпи вдъхновение от опита си като психиатър и бивш майор от Военновъздушните сили на САЩ. Писателката следва медицина, докато служи в базите Лакланд и Андрюс по време на войната в Залива. Решава да завърши психиатрия, а не хирургия, какъвто е първоначалният й план. Става свидетел на следите, които войната остава в човешките души, и помага на много хора да се справят с вътрешните си демони. „Винаги съм намирала борбата за оцеляване след бедствие за много интересна тема — компромисите, които хората трябва да направят, и правилата, които трябва да нарушат, за да оцелеят. Освен това баща ми е оцелял от Холокоста. Такъв вид катастрофа, след която светът се срива и хората се превръщат в чудовища, винаги е била позната тема в живота ми“.

В момента Илса живее със семейството си и няколко пухкави създания в провинцията на Уисконсин, в близост до еврейско гробище. Едно нещо, което й допада за съседите й е, че са много тихи и идват да вземат назаем захар само, когато налъмите цъфнат, по думите на самата писателка.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Ilsa Bick
Series Ashes Trilogy
3. Monsters (2013)
Въведено от
karisima
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - Хеликон.
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 3